10 trinn mot Glutenfri-Dom

April 24  by Eliza

Helt fjerne gluten fra ditt liv er ikke bare en mindre irriterende. Det er tøft. Spesielt i starten som du gradvis realisere alle implikasjonene en slik endring kan ha på livet ditt og hvor mange endringer du trenger å gjøre i livet ditt.

For en stund dine følelser kan være i opprør, og de fleste mennesker går gjennom en rekke ulike stemninger som de gradvis komme til enighet med sin nye livsstil. Noen synes det er vanskeligere å justere enn andre, men alle vil oppleve noen følelsesmessige oppturer og nedturer underveis.

Mens du kan oppleve sjokk og fornektelse i starten, vil disse passere. Andre følelser kommer tilbake fra tid til annen. Du vil justere rimelig godt, og deretter når du føler lav for noen annen grunn, vil det treffe deg igjen. Organisere et liv fritt for gluten kan være et reelt problem. Kanskje livet er spesielt hektisk, og måtte jage rundt til forskjellige butikker for spesielle matvarer er bare den siste dråpen.

Sjekk ut tanker og følelser, og se hvilke som gjelder for deg - de er alle vanlig og normalt, så ikke føler du noen gang alene!

Sjokk

'Cøliaki? Jeg har aldri hørt om det?

«Jeg vet ikke engang hvor du skal begynne. Hva er gluten likevel? '

"Jeg kan ikke tro det. Jeg har bare ikke få ting sånn. "

Diagnosen vil komme som et reelt sjokk for folk som utvikler symptomer plutselig, eller er fortalt at de trolig har cøliaki etter at de hadde blodprøver for noe annet.

Lettelse

'Oh. Det er en lettelse. Jeg tenkte at det kunne være kreft. Jeg har mistet så mye vekt.

Mennesker som opplever pågående symptomer over lang tid kan ha blitt forestille det verst tenkelige scenario.

Denial

Men jeg har spist brød hele mitt liv og det har ikke gjort meg syk før. Hvordan komme? '

«Nei, jeg tror ikke det! Brød er staben av livet. Det er hva mennesker har spist i tusenvis av år. "

«Å nei! Jeg er ikke en av dem med allergi. Jeg kan ikke fordra dem. '

«Det er ingen måte jeg kan ha råd til glutenfri mat. Jeg kan bare ikke gjøre det. "

Denial er en veldig normal reaksjon på uventet eller uønsket nyheter. Hjernen din rett og slett ikke kan komme rundt denne nye informasjonen så for en gang du avviser det.

Det er sant at den ekstra kostnaden for glutenfri mat er et stort problem for noen mennesker. Dessverre mange mennesker har blitt avhengige av ferdigmat og har mistet, eller aldri kjøpt, kokkekunnskaper. Hvis du kan lage mat og bake selv med mye naturlig glutenfrie matvarer, som senker kostnadene for glutenfri mat betraktelig.

Sinne

«Hvorfor meg? Det er ikke rettferdig. '

«Men jeg har alltid hatt en så god diett. Hva om alle de menneskene som propper i seg junk food hver dag. De er de som skal bli syk, ikke meg. '

Hvis du har slitt med dårlig helse i mange år og blitt beskyttet av leger som åpenbart tror du forestille dine symptomer, kan du føle deg spesielt sint.

«Jeg har hatt dette problemet i årevis. Hvorfor gjorde du ikke høre på meg? Hvorfor ikke noen finne ut av det? "

Fordi symptomene varierer så mye, og i hvilken grad mennesker er berørt også varierer, det fortsatt tar tre år i gjennomsnitt for å få en diagnose av cøliaki. Den sanne forekomsten av cøliaki i Australia og New Zealand er langt høyere enn tidligere antatt, men mange leger er ikke klar over dette, og det er fortsatt underdiagnostisert.

Lønnsforhandlinger

'Okay. Jeg skal gi opp gluten, men ikke akkurat nå. Jeg er for opptatt på jobb å tenke på det eller shoppe for spesiell mat. '

'Jeg skal holde seg til dietten, men det er ingen måte jeg gir opp min øl.

«Hvis hun gikk til alt det bryet med å bake meg vakker fødselsdag kake, kan jeg ikke nekte å spise den. At wou ld være rett og slett frekk.

"Jeg vil bare ha en småspise. '

Frustrasjon

«Jeg vil bare ikke få det! Jeg trodde jeg kunne spise potetmel. Nå kan du fortelle meg er det to typer cornf lour. Hvorfor er det så forvirrende? '

"Jeg har vært så forsiktig, men i går kveld jeg glemte bare å spørre hva som var i desse rt. Nå føler jeg meg forferdelig igjen. '

«Hva er det som skjer? Det står "glutenfritt" på etiketten, men det er hvete oppført i ingrediensene.

'Jeg er skrubbsulten, men det er absolutt ingenting på menyen som jeg kan spise! "

"Bakeriet har solgt ut av glutenfritt brød og de ​​bare bake den en gang i uken. Hva skal jeg gjøre?

Depresjon

'Dette er bare altfor forferdelig. Det er ikke noe fint jeg kan spise. '

"Mitt liv er over. Ingen kommer til å invitere meg hvor som helst nå. '

«Jeg skal dø av embarrassm ent hvis jeg må fortelle folk.

«Jeg tør ikke spise borte fra hjemmet."

Depresjon eller tristhet kan sparke i når du innser at denne dietten er for real; det er ikke til unna. Selv om depresjon er aldri behagelig eller lett å forholde seg til, er det et skritt i riktig retning, fordi det indikerer et nivå av aksept.

Discovery

«Det er utrolig hvor mange mennesker er på en glutenfri diett. Jeg trodde jeg var den eneste. '

"Mmmm. Jeg virkelig elsker denne recip e. Hvem ville trodd det? '

'Jeg laget denne fantastiske mud kake og alle bedt om mer. "

Aksept

«Jeg føler meg så bra nå, jeg er helt fornøyd med å bli glutenfri. '

'Det er ingenting jeg kan gjøre med å måtte være glutenfri. Følelsen elendig om det ikke vil endre noe, så jeg kan like godt bare fortsette med det og nyte hva jeg kan spise. '

«Virkelig, det er ingen big deal. Livet handler om mye mer enn mat. '

Påtegning

'Det er faktisk en god ting jeg må unngå gluten. Det er et veldig sunt kosthold og jeg ikke greier meg med sukker og krem kaker til spesielle morgen te. Jeg pleide å være slik en gris. "

«Jeg har måttet lære å lage mat for meg selv, og nå jeg elsker matlaging. Jeg oppfant en fantastisk oppskrift i dag. '

Forskere forteller oss at det er mange cøliakere som sier de ville aldri spise gluten igjen, selv om de kunne.

Ikke alle opplever tilslutning scenen. Ikke alle ønsker å. Det er greit å føle litt anger på aldri å kunne spise en favoritt mat, eller velge noe du ønsker fra en meny, eller plukke opp en matbit mens du er ute. Men det er bra når du kommer til enighet med din nye livsstil, og kan bare komme videre med livet ditt, glutenfri. Som er glutenfri-dom!