Astma Cheat Sheet

May 21  by Eliza

Du møter mange myter og feilinformasjon om astma og allergi. Usannhetene og misoppfatninger om astma spre seg som pollen om våren. Følgende liste inneholder uriktige påstander du bør aldri faller for:

Flytte til Arizona vil kurere min astma og allergier. Mine venner og familie si at min astma er alt i hodet mitt. Jeg skal prøve å stikke innom min legekontoret for allergivaksinering når det passer for meg. Jeg trenger ikke å holde seg til en vanlig tidsplan for immunterapi.
En katt eller hund med kort hår er tryggere for min astma enn en langhåret kjæledyr. Den eneste medisinen jeg noensinne vil trenge for min astma er en rask lindring, over-the-counter (OTC) redning inhalator som Albuterol, Proventil, eller Ventolin. Jeg trenger ikke å sjekke med legen min. Jeg kan bare gi barnet mitt en halv voksendose av min astma eller allergi medisiner.
Astma er smittsom. Jeg får magekramper og diaré hver gang jeg drikker melk, så jeg må være allergisk mot det. Ingenting kommer til å skje i løpet av flyturen, så hvorfor bry pakking min astma og allergi medisiner i min carry-on bag?
Jeg kan ikke trene fordi jeg har astma. Allergisk rhinitt (høysnue) er bare en liten irritasjon, og vil ikke føre til noen alvorlige problemer. Jeg skal finne ut hvordan du bruker en adrenalin kit (for eksempel EpiPen) når jeg trenger det.
Jeg har bare et tilbakevendende brystet kaldt. Jeg trenger ikke å sjekke for astma. Jeg kan ta så mange OTC medisiner som jeg vil, fordi hvis jeg ikke trenger en resept for dem, disse produktene sannsynligvis ikke føre til noen bivirkninger. Dessuten hadde min lege ikke foreskrive dem, så det er ingen av hans eller hennes virksomhet hvis jeg tar dem. Jeg kan ikke gjøre mye for å forbedre min astma, så jeg må ta til takke med mindre og bare leve med min tilstand.
Mine barn trenger ikke å bli vurdert eller behandlet for astma fordi de vil vokse det uansett. Jeg bør slutte å ta all min allergi og astma medisiner mens jeg er gravid.

Astma-relaterte problemer

Astmapasienter har ofte problemer utover det typiske tungpustethet forbundet med tilstanden. Astma og allergisk rhinitt kan påvirke ikke bare lungene, men hodet og fordøyelsessystemet, samt. Deler av kroppen der astma-pasienter står overfor problemer inkluderer:

 • Airways av lungene: Astma, mat hypersensitivities og anafylaksi (en utbredt, potensielt livstruende reaksjon som rammer mange organer samtidig)
 • Øyne: Allergisk konjunktivitt
 • Ører: Otitis media, som er en betennelse i mellomøret, ofte fører til en ørebetennelse - en hyppig komplikasjon av allergisk rhinitt
 • Mage-tarmkanalen: Matvarer hypersensitivities og anafylaksi
 • Nese: Allergisk rhinitt, som er den medisinske betegnelsen på høysnue
 • Sinus: Bihulebetennelse - betennelse i bihulene, en hyppig komplikasjon av allergisk rhinitt
 • Hals: Allergisk rhinitt og / eller faryngitt (en komplikasjon ved postnasal drypp forbundet med allergisk rhinitt), og mat hypersensitivities

Vanligste astma utløser

Et astmaanfall kan bli brakt videre av en rekke triggere. Astma utløser kan variere fra visse dyr dander for været forandrer seg. Uansett hva din astma triggere er, være klar over at alle elementene i denne listen kan gnist en reaksjon hos noen mennesker:

 • Dyr dander - spesielt fra katter og hunder
 • Luftforurensning og værforandringer
 • Støvmidd
 • Yrkes irritanter og allergener
 • Muggsporer og pollen fra visse gress, ugress og trær
 • Andre plager, inkludert rhinitt, bihulebetennelse, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), og virusinfeksjoner
 • Trening
 • Husholdningsprodukter
 • Tobakksrøyk
 • Aspirin og andre ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs)