Basing topp- og bunntekst på forrige avsnitt

November 27  by Eliza

Susan beskrevet et problem hun hadde med topp- og bunntekst i hennes dokument. Det virker som i et dokument som har flere deler, og hvor hver del er bunn ble satt til "Samme som Forrige", hennes bunntekst forsvant om hun slettet den siste delen av dokumentet.

Den dårlige nyheten er at vi ikke har vært i stand til å kopiere dette problemet. Den gode nyheten er at den atferden du beskriver er ikke en "funksjon" av Word, og absolutt ikke hvordan det skal oppføre seg. Dette er sagt, selvfølgelig, med en påminnelse.

Forutsatt at hver seksjon i dokumentet bruker "Same Som Forrige" for bunntekst, hvis du faktisk slette hele siste delen av dokumentet, da bunntekst skal forbli intakt for de gjenværende delene. Men hvis du hopper til den siste delen, aktiverer bunnområdet av en side, og deretter velge og slett bunntekst, så er du også velge og slette bunnteksten i alle andre deler av dokumentet, så vel. Hvorfor? Fordi med "Samme som forrige" slått på, alle seksjonene har samme bunntekst. Hvis du gjør en endring i en del bunntekst, gjør du det samme endringen i dem alle.

Veien rundt dette problemet (endre ett forandrer alt) er å angre de bunntekst i ett avsnitt fra de i en annen ved å slå av "Same Som Forrige" innstilling. For eksempel, hvis du ønsker å slette bunnteksten i den siste delen av dokumentet, bør du hoppe til den siste delen, viser bunntekstområdet, klikker du på det samme som Forrige-knappen på topp- og bunntekst verktøylinjen (så det er ikke valgt), og deretter gjør endringene. Endringene vil da være begrenset til den siste delen, og vil ikke påvirke noen annen seksjon i dokumentet.

WordTips er din kilde for kostnadseffektiv Microsoft Word trening. (Microsoft Word er den mest populære tekstbehandlingsprogrammet i verden.) Dette tipset (1575) gjelder for Microsoft Word 97, 2000, 2002, og 2003.