Beskytte din personlige tid

October 13  by Eliza

Min sønn sa noe ganske dyp den andre dagen, og siden høre det jeg ikke har vært i stand til å få det ut av hodet mitt. Han sa at det er ingenting mer dyrebar at en mann kan tilbringe deretter sin tid. Det som virkelig gjør dette dyp er det faktum at min sønn er bare 10 år gammel. Jeg fant det helt utrolig at noe som har tatt meg over tretti år å innse og forstå ble forstått så tidlig etter min sønn.

Dette fikk meg til å tenke på viktigheten av å beskytte personlig tid og bruke den klokt. For mange mennesker kan det virke som den eneste måten å beskytte din personlige tid er ved å fullstendig kutte deg ut fra resten av verden, men det er en annen måte. Ved å organisere livet ditt litt mer effektivt, kan du lettere beskytte din personlige tid.

En måte å beskytte din personlige tid er å bare spørre dine venner, slektninger eller kolleger for å gi deg en samtale eller sende deg en tekst før de faller i. Ved å gjøre dette du kommer til å være i stand til å ha minst en liten advarsel før sin ankomst, eller du kan gi dem forhånd advarsel om at du ikke er tilgjengelig for hva de kan ha i bakhodet. Mange ganger hvis du har folk gjør dette, de innser at du er ikke alltid tilgjengelig til disposisjon, men at din personlige tid er din tid. Dette kan være en stor hjelp til å beskytte noens personlige tid.

Jeg har funnet en ting å være av størst hjelp når det gjelder å beskytte min personlige tid, og det er en vane å forlate arbeidet (og arbeidsrelaterte problemer) på jobb. Jeg fant ut at ved å bringe hjem enten arbeidsprosjekter eller andre typer problemer eller bekymringer fra jobb, at jeg ikke var virkelig tillate meg selv å ha personlig tid. Jeg ble faktisk ganske enkelt å fortsette arbeidet mitt, men bare på et annet sted. Da det ble kjent at jeg gjorde dette på jobb, mine kolleger, og ikke minst sjefen min, følte absolutt ingen betenkeligheter med inntrengende på min tid (uten kompensasjon av noe slag). Unødvendig å si, dette var ikke noe som satt veldig godt med enten min kone eller mine barn, som fører til flere problemer og mer sløsing med min personlige tid.

Ved å gjøre det kjent, i stort sett ingen usikre vilkår, at jeg ikke er tilgjengelig for arbeidsrelaterte saker når jeg ikke er på jobb, har jeg vært i stand til å beskytte min personlige tid. Min nåværende arbeidsgiver vet at jeg er tilgjengelig for arbeidsrelaterte saker bare i nødstilfeller. Mens noen kan tro at dette har stoppet min karriereutvikling, ved å være i stand til å avgrense min personlige og profesjonelle liv, har mine veiledere faktisk sa at de var imponert over de grensene som jeg satt.