Bli kvitt Hidden Thumbs.db filer

May 29  by Eliza

Hannah har hennes system som er konfigurert for å vise skjulte filer. (Som hun sier, hun liker å se hva som er virkelig på hennes harddisk.) Hannah merke til at mange av mappene har en felles skjult fil i dem: Thumbs.db. Hun vet at disse var ikke filer som hun opprettet, så hun skjønte at enten Windows eller noen program på systemet hennes var å skape dem.

Thumbs.db er en (vanligvis) skjult fil som inneholder miniatyrbilder til å representere bildefiler i en mappe. Denne filen blir automatisk bygget når du åpner en mappe som inneholder bilder, slik at miniatyrbildene kan bli lagret og innholdet i mappen vises raskere (etter første gang). Dessverre er Thumbs.db ofte holdt åpen av Windows, og dermed hindre deg fra å slette mappen som inneholder filen.

Du kan både bli kvitt Thumbs.db filer samt hindre dem fra å bli skapt i første omgang, slik som å unngå eventuelle problemer i fremtiden. Slette Thumbs.db er helt trygt-det er ingen skade i å gjøre det-fordi Windows vil rett og slett gjenskape filen hvis den ikke eksisterer.

For å se om du selv har Thumbs.db filen i en mappe, må du først sørge for at mappen innstillingen er slik at du kan se skjulte filer, akkurat som Hannah gjorde. Hvis du bruker Windows 7 du gjøre dette ved å navigere til mappen, klikke Verktøy | Mappealternativer for å vise dialogboksen Mappealternativer. Hvis du bruker Windows 8 du vise den samme dialogboksen ved å vise Kontrollpanel, klikke Utseende og person link, og deretter klikke på Vis skjulte filer og mapper link (under Mappealternativer-delen).

Når dialogboksen Mappealternativer vises, klikker du på kategorien Vis. (Se figur 1)

Bli kvitt Hidden Thumbs.db filer

Figur 1. Vis-fanen i dialogboksen Mappealternativer.

I Avanserte innstillinger listen er det en Filer og mapper kategorien som er en "skjulte filer og mapper" kategori. Under er det to alternativknapper. Klikk den som heter "Vis skjulte filer, mapper og stasjoner" og klikk OK. Hvis det er en Thumbs.db fil i en mappe, vil du nå se den.

På dette punktet kan du behandle det som en hvilken som helst annen fil-ganske enkelt høyreklikke på den og velge å slette den. Hvis du ikke kan slette filen (Windows vil ikke la deg) er det mest sannsynlig fordi Windows har filen åpen. Hvorfor skulle det være åpent? Fordi det kan være bildene i mappen som Windows er å vise miniatyrbilder. I et slikt tilfelle kan du ikke være i stand til å slette filen til du flytte alle bildene ut av mappen og deretter muligens starte maskinen på nytt. (Restar tvinger Windows til å lukke Thumbs.db filen og den vil ikke åpne filen når du igjen vise mappe fordi det er ingen bilder i mappen som krever miniatyrbildene.)

Hvis du ønsker å konfigurere systemet slik at den ikke bruker Thumbs.db filer, kan du gjøre det via den lokale Group Policy Editor. Dette verktøyet er bare tilgjengelig i enkelte versjoner av Windows. For å se om det er tilgjengelig i din, påberope Windows 'søkefunksjon og søk etter "gpedit.msc" (uten anførselstegn). Hvis Windows finner det, dobbeltklikk på den for å starte redaktør.

Bruke venstre side navigasjonsruten utvider de ulike nivåene for User Configuration | Administrative maler | Windows-komponenter | Windows Explorer. (Egentlig er det bare Windows Explorer i Windows 7;. I Windows 8 du ønsker å velge File Explorer Microsoft omdøpt Windows Utforsker til File Explorer når det slippes Windows 8.) Hvis du bruker Windows 7, klikker du på innstillingen i ruten til høyre med tittelen "Turn Off the Caching av miniatyrer i Hidden Thumbs.db filer." Hvis du bruker Windows 8, klikker du på innstillingen med tittelen "Turn Off Caching av miniatyrbilder." (Se figur 2)

Bli kvitt Hidden Thumbs.db filer

Figur 2. The Local Group Policy Editor dialogboksen.

Hvis du dobbeltklikker på denne innstillingen en annen dialogboks åpnes, slik at du kan aktivere eller deaktivere den. Hvis du ønsker at systemet skal bruke Thumbs.db filer, la innstillingen som "Ikke konfigurert." Hvis du ikke vil at systemet skal bruke Thumbs.db filer, deretter deaktivere innstillingen fra dialogboksen og klikk på OK.

Dette tipset (12162) gjelder for Windows 7 og 8.