Bør jeg velge briller eller kontakter?

May 28  by Eliza

Jeg begynte å bruke briller i andre klasse og kontakter i den sjette, så jeg er ganske godt bevandret i moduler og outs av briller og kontakter. Jeg tror ikke jeg kan huske en tid da jeg ikke i det minste ha briller. Jeg figur med foreldre som begge har fryktelige syn (som var utrolig avhjelpes ved LASIK kirurgi) mine sjanser på å komme ut scotch-fri var slank til ingen. Jeg elsket det da jeg fikk kontakter og var ikke klar over hvor mye jeg var avhengig av kontaktene mine til min søster ved et uhell tok meg med henne til South Carolina på ferie en sommer. Jeg personlig foretrekker kontakter til briller for hver dag, men faktum er at jeg trenger begge deler. Enten du bærer en mer enn den andre er helt opp til deg; Jeg vil bare legge fakta ned.

Briller er det merkbar form av briller og spesielt i dagens verden, gode utseende som er lett å finne. Briller kan faktisk bli betraktet som en motetilbehør og så hvis du ikke liker følelsen av kontakter i øynene da brillene kan være veien å gå. Jeg elsker følelsen av å ta kontaktene mine ut på slutten av dagen og sette på brillene mine, men sannferdig jeg hater iført brillene mine hele dagen. De får i veien for meg og skli ned nesen min, og når jeg bære dem hele dagen mine ører slags begynner å gjøre vondt. Jeg tror brillene er perfekt for nighttime når kontaktene dine trenger litt forfriskende og briller er stor for kveldsåpne studere. Jeg synes jeg forbinder brillene mine med enten svingete ned for dagen eller ruste seg for en lang natts arbeid.

Jeg er en større tilhenger av kontakter fordi det ikke forstyrrer noe annet visuelt. Jeg ser akkurat som jeg ville gjort hvis jeg hadde perfekt syn, og ingen kan fortelle. Innvilget, kontakter er litt mer av et ansvar enn briller fordi du må rense dem og suge dem og finne dem når de faller. Sannsynligvis en av de største ulempene til kontakter er deres evne til å skli ned i avløpet, bli tråkket på, eller rift (avhengig av om du bruker myke eller gass permeable linser). De øyeblikkene når jeg hater kontakter er når jeg er sliten; når det er på slutten av dagen, får øynene mine tørket ut, de klør, og noen ganger ønsker jeg å klore øynene mine helt ut. På det tidspunktet jeg ta på brillene for å gi mine øyne et pusterom.

Briller og kontakter både har sine fordeler og svakheter, men de faktisk jobber i tandem og har en tendens til å merke lag det for å gi deg perfekt syn. Spesielt når synet er fryktelig som min, trenger du enten briller eller kontaktlinser til enhver tid til å se noe. Hvis du bruker kontakter, vil du sannsynligvis nødt til å ha en side par briller, men så kommer det ned til: er det verdt det? I min bok, kontakter ledsaget av en nighttime par briller alltid verdt det, men det kan være for deg å bestemme!