Få tilgang til en nettverksstasjon

January 30  by Eliza

Hvis du er i et nettverk, er sjansen stor for at nettverksadministratoren har aktivert noen ressurser for å deles. Diskstasjoner, eller i det minste visse mapper, er trolig blant de delte ressursene. Hvis du vil ha tilgang til en nettverksstasjon, er det et par måter å gjøre det.

En måte å få tilgang til en nettverksstasjon er å spesifisere en UNC-bane til den delte mappen. (UNC står for Uniform Naming Convention). Denne banen er spesifisert som: "\\ maskin \ mappe \ mappe ..." uansett mapper er langs stien. For eksempel, jeg har min system sikkerhetskopieres automatisk til en nettverksserver som heter "demetrius." Denne maskinen inneholder en delt mappe under "\ oberonshare \ Users \ bdysert." Jeg opprettet en mappe under der som heter "PC sikkerhetskopier." Så for å få tilgang til mappen min jeg påberope Windows Explorer og i adressefeltet jeg inn (uten anførselstegn) følgende:

\\ Demetrius \ oberonshare \ Users \ bdysert

Etter å trykke Enter jeg kan se innholdet i mappen (PC sikkerhetskopier) det samme som en annen mappe på min lokale datamaskin. (Se figur 1)

Få tilgang til en nettverksstasjon

Figur 1. Windows Explorer viser en UNC-bane.

Hvis du åpner en nettverksstasjon noe ofte, kan det være nyttig å kartlegge en stasjonsbokstav til nettverksstasjonen for å unngå å måtte skrive UNC navn hele tiden. For å gjøre dette, starter Windows Explorer (Windows 7) eller File Explorer (Windows 8) og velg Koble til nettverksstasjon på Verktøy-menyen. Windows viser til nettverksstasjon dialogboksen, der du skal skrive inn UNC-banen til mappen og spesifisere hva stasjonsbokstaven du ønsker å forbinde med den mappen. (Se figur 2)

Få tilgang til en nettverksstasjon

Figur 2. Tilordne en nettverksmappe.

Etter å ha klikket på Fullfør vil jeg ha en ny stasjon som heter "X:" Fra da jeg kan bare skrive "X:" (uten anførselstegn) i Explorer adressefeltet for å få tilgang til nettverket mitt mappe.

Dette tipset (12243) gjelder for Windows 7 og 8.