Fjerne blekk flekker fra tørkere

September 30  by Eliza

Den andre dagen jeg husker at jeg tenkte at jeg ville gi min kone en overraskelse ved å ha alt tøyet gjort før hun kom hjem fra jobb. På den måten hun ville være i stand til å ha henne frihelg i fred og faktisk være i stand til å slappe av og nyte sin tid. Vel, dessverre er dette ikke akkurat hva som skjedde.

Da jeg begynte å trekke tøyet ut av tørketrommelen jeg la merke til noe litt merkelig. Først trodde jeg at det var bare at en hvit skjorte, men jeg fant snart ut at det var hele lasten. Lyse røde blekk flekker fra penn som jeg hadde glemt å ta ut av min skjortelommen! Mens jeg ikke kan ha vært i stand til å overraske min kone på den måten at jeg planla, var jeg i stand til å overraske henne i et par forskjellige måter.

Den første var at hun var i stand til å gå på en mini-shoppingtur for å erstatte de ødelagte klærne. Den andre var at vi ikke trengte å erstatte vår tørketrommel, siden jeg var i stand til å få blekket ut ved hjelp av metodene beskrevet i et øyeblikk. Ja, jeg sa det flertall-tro meg dette er ikke første gang jeg har glemt å sjekke lommene mine. (En av disse dagene, vil jeg huske.)

Nøkkelen til rengjøring av tørketrommelen er å finne ut den beste løsemiddel å bruke for å bryte opp blekket. Interiøret i de fleste tørketromler er enamel- eller porselen-belagt stål. Denne type overflate er ikke veldig porøs, slik at blekket ikke bør følge for tett til det. Det stikker til overflaten fordi det ikke har bare belagt det, men vært "bakt" på plass ved å kjøre tørketrommelen. Det vil ta litt av albue fett å fjerne det, men det vil gå av med riktig løsemiddel.

Jo hardere delen av tørketrommel for å rense kommer til å være noe som er av plast. Noen tørketromler har lite "armer" eller "padleåre" i tørketrommelen som brukes til å flytte klærne ut av trommelen som tørketrommelen opererer. Disse elementene er ofte laget av plast og kan være mer porøs enn selve trommelen. På grunn av sin porøse natur, de ofte holder en flekk på en sikrere måte, og vil derfor trenge mer rengjøring oppmerksomhet.

For å gjøre din rengjøring, velge en (eller flere) av følgende. Hver er et oppløsningsmiddel, og vil bidra til å fjerne størstedelen av trykkfargen:

  • ! Off Tro det eller ei, men dette insektspray ikke bare bidra til å holde insekter unna; du kan også bruke den til å fjerne blekk flekker fra tørketrommelen. Bare spray litt av den frastøtende direkte på flekken, og tørk bort ved hjelp av papirhåndklær eller en skurehåndkontroller som du ikke trenger lenger. Du vil bli overrasket over hvor raskt dette fungerer.
  • Magiske Eraser. Mr. Ren har denne fantastiske lille produkt som kalles Magic Eraser. Denne saken vil fjerne omtrent alle type flekk som det er. Når du har fått den viskelær våt, bare bruke en liten albue fett (etter behov) og skrubbe flekken borte.
  • Isopropanol. Du kommer til å trenge å gjøre litt skrubbing med denne metoden. Bruker en gammel ren fille eller skurehånd, hell litt rensevæske på skurehånd eller fille og begynne å skrubbe flekken borte. Mens du må kanskje bruke en liten albue fett og vie litt tid, ikke denne metoden faktisk fungerer ganske bra.

Etter skrubbing med løsningsmiddel, bør det meste av blekk fjernes. Det er ett skritt du bør gjøre, men å sørge for at du har fått alt. Ta noen gamle hvite håndklær som du egentlig ikke trenger lenger og suge dem i ufortynnet blekemiddel. Etter soaking dem, vri dem ut slik at de ikke er dryppende våt. Deretter kjøre dem gjennom en komplett tørkesyklus. Blekemiddel bidrar til å fjerne eventuelle gjenværende flekker som håndklær riste rundt i tørketrommelen. Gjenta dette så mange ganger som nødvendig før du tror alle flekker er ute. Til slutt, sjekk ditt arbeid ved å kjøre en ren (men gamle) våt hvitt håndkle gjennom en syklus, og se om den plukker opp noen flekker.