Hva er Amyris?

November 18  by Eliza

Amyris er en eterisk olje utvunnet fra tre av Amyris balsamifera treet. En opprinnelig fra Haiti, er dette treet ofte referert til som den vestindiske Sandal treet, som sin tre har en duft som minner om sandeltre. Som sandeltre, kan Amyris trevirke brukes til å lage møbler. Det er også kjent som stearinlys tre siden, med sin tilbøyelighet til å brenne lenger enn andre tresorter, det har ofte blitt brukt som et fyrtårn.

Olje er hentet fra Amyris tre av en metode som kalles damp destillasjon. De essensielle oljer er en populær og rimeligere alternativ til sandeltre olje i å lage røkelse, duftlys, parfymer og såper. Den blek gul eller brun viskøs olje kan brukes alene eller blandet med andre eteriske oljer og aromatiske essenser som rose absolutt, lavendel, myrra, sassafras, sedertre, citronella, gran, furu, eller geranium.

Kjent for å ha antiseptisk og beroligende egenskaper, er Amyris brukes i mange naturmidler. Det har blitt brukt til å behandle influensa og diaré, og har blitt funnet effektiv som en myggmiddel. Som en ingrediens i mange massasjeoljer, det gir lindring av muskelsmerter, og det er jevnlig brukt i aromaterapi som en urtemedisin for å redusere stress og spenninger. Amyris har noen rykte som et afrodisiakum og har blitt brukt til å lage tonics og kjærlighet potions.

Amyris er også brukt i ulike hudpleie naturmidler og kosmetiske produkter. Den essensielle oljen hjelper med hud regenerering, og er et utmerket hjem urtemedisin for å behandle sår, tørr hud og mange andre hudlidelser. Det er viktig å merke seg at oljen må fortynnes i vegetabilsk olje før påføring av det på huden; det ikke løser seg i vann. Mens Amyris er for det meste en ikke-irriterende, er det en god idé å gjøre en hud patch test før bruk. Noen mennesker kan vise allergiske reaksjoner som hud rødhet eller kløe, og i så fall, er det best ikke å bruke olje.

I høykonsentrerte mengder, har oljen blitt observert å ha en skadelig virkning på nervesystemet. Som med alle essensielle oljer og alternative behandlingsformer, er det tilrådelig å konsultere en profesjonell terapeut eller lege før du tar fatt på en helse regime bruker det. Oljen bør ikke svelges eller bringes i direkte kontakt med øyne eller slimhinner, og bør holdes unna barn.

  • Amyris er et rimeligere alternativ til sandeltre olje i andre aromaterapi produkter røkelse og.
  • Amyris er en effektiv myggolje.
  • Amyris kan brukes til å behandle tørr hud.