Hva er Angelica?

June 17  by Eliza

En urt er en plante med blader, frø eller blomster brukes som smakstilsetning i mat eller medisin. Annen bruk av urter omfatter kosmetikk, fargestoffer og parfyme. Navnet stammer fra det latinske ordet herba, som betyr "grønne vekster." Kvann, vanligvis kalt bare kvann eller kvann, men også kjent som vill selleri, er medlem av den Apiaceae eller persille familie, sammen med anis, karve, gulrot , spisskummen, dill, og fennikel. Andre varianter inkluderer Angelica atropurpurea, kjent som amerikansk kvann eller Purple Angelica.

Historie. Angelica var vanlig i viktorianske hager, og stilkene ble spist i salat. Urten ble også antatt å være en beskyttelse mot pest. Navnet er forklart av noen som stammer fra det faktum at det blomstret på den gamle stilen festen for erkeengelen Mikael 8. mai.

Beskrivelse. Angelica er en biennale eller flerårig med et kort liv. Det oppnår vanligvis en høyde på to til tre fot (60 til 90 cm) i det første året, og i det andre året, sender opp en seks til åtte fot (2 til 2,4 m) blomst stilken, som noen ganger når opp til ti meter (3 m). Det forekommer i både ville og kultiverte former, og de grønnhvite blomster blomstre fra juni til august.

Hagearbeid. Angelica foretrekker fuktig jord med sol eller delvis skygge i varmen av dagen. Det kan self-frø, eller du kan plante frø i høst eller stiklinger om våren. Det gjør best i godt drenert jord med mye vann. Skjær stilkene når unge, slik at de ikke blir tøff.

Mat og Andre bruksområder. Røttene, stilker, blader og blomster av kvann er alle spiselig. Smaken beskrives som søt og så bitter Stilkene er kandiserte for bruk som en konfekt, og, faktisk, involverer deres primære bruk kandiserte stammen som en konfekt dekorasjon. I Sør-Spania og sørvest i Frankrike, det er en tradisjon for carving kvann.

Bladene av Angelica brukes i frukt retter, suppe, lapskaus, og fisk og fjærfe retter. Eterisk olje av kvann, som finnes i røttene og frø, brukes i kommersielle likører - det er en ingrediens i absint - så vel som i iskrem og godteri. Det er også brukt i parfyme og medisin.

  • Eterisk olje av kvann brukes som en ingrediens i absint.