Hva er Apricot Kernel Oil brukes til?

April 23  by Eliza

Aprikos, kjent formelt som Aprikos, er en liten, gul til oransje, myk frukt med en enkel grop inne. I kjernen av gropen er kjernen, som kan trykkes inn for å gi aprikoskjerneolje. Oljen brukes i hudpleieprodukter og som en kulinarisk smakstilsetning, og kjernene blir noen ganger brukt hele å gjøre destillert brennevin som amaretto. Smaken av aprikoskjerner er nesten identisk med mandler, med en blanding av søt og bitter som har blitt innarbeidet i mange tradisjonelle italienske retter.

Aprikoskjerneolje er godt egnet til hudpleie og brukes ofte som en transportør olje. Carrier oljer brukes som base for aromaterapi blandinger, eller blandes med andre oljer for å hjelpe dem å spre seg. Fordi denne oljen er lett absorberes inn i huden uten å etterlate en rest bak, er det et utmerket valg av transportør olje for alle hudtyper. Den klar absorpsjon gjør det også et godt utvalg av hudpleie olje for personer med tørr hud, mens dens mildhet gjør det mild nok til å bruke på de eldre.

For næring til huden, inneholder aprikoskjerne olje de essensielle fettsyrene olje og linolsyre. Det er også høy i vitamin A og E. Alle disse stoffene kan bidra til å lindre irritert hud samtidig fuktighetsgivende. Vanlige anvendelser av olje eller produkter som inneholder det kan holde huden myk og fleksibel. Aprikoskjerneolje er også brukt i lotions, kremer og balsamer, så vel som i såper. Det er ofte brukt i massasjeoljer også.

Mat grade aprikoskjerne olje kan brukes som en salat olje eller toppes på andre matvarer. Det er vanligvis ikke brukes for matlaging, på grunn av kostnadene, men som andre oljer med en høy konsentrasjon av essensielle fettsyrer, er det en god kosttilskudd. Når du kjøper olje for kulinariske bruk, bør kundene være sikker på at den er merket som spiselig, som noen selskaper kan legge stabilisatorer til kosmetiske oljer som ikke bør forbrukes.

Som en generell regel, er aprikoskjerne olje kaldpresset, for å beholde alle av ernæringsmessig verdi. Kaldpressede oljer har også mye mer komplekse smaker, fordi de ikke har blitt kompromittert av varme. Forskrift for olje merking fra region til region variere. I de Forente Stater, for eksempel, er det ingen Federal Standard for "kaldpresset" olje, noe som kan føre til forvirring hos forbrukerne. Forbruker bør se etter rikt farget, intenst duftende olje for de beste resultatene.

  • Aprikoskjerne olje er skånsom nok for bruk av eldre.
  • Mange massasjeoljer innlemme aprikoskjerne olje.
  • Aprikoskjerner blir presset til å gjøre olje.