Hva Er Arctic Wolf?

July 9  by Eliza

Den arktiske ulven, også kjent som Canis lupus arctos, er en underart av grå ulv og en kjøtteter som vil spise et bredt utvalg av byttedyr. Denne arten har utviklet seg og tilpasset seg sin arktisk miljø, blir lett gjenkjennelig fra andre ulvearter. Lever i et ekstremt tøft miljø, må disse skapningene reise store avstander for å finne nok mat. Selv om det vanligvis nomadisk med et enormt territorium, er den arktiske ulven ikke-vandrende. Som andre ulvearter, er den arktiske ulven en meget sosialt dyr som lever i små familiegrupper eller pakker med et komplekst hierarki.

I motsetning til den grå ulv, har den arktiske ulven overveiende hvit pels som bidrar til å gi kamuflasje tilpasset landskapet av den arktiske tundraen. Bortsett fra pelsfargen, er den arktiske ulven lett gjenkjennelig fra andre ulver fordi det har en tendens til å ha en mindre, mer kompakt ramme med kortere bein og snute, samt en tettere, tykkere pels. Disse tilpasninger gir ekstra varme og redusere eksponering for frysetemperaturen av sitt habitat.

Den arktiske tundraen har evig mørke i fem måneder hvert år når jorda er dekket av tykk snø og is, og selv når de utsettes, er i første fortsatt ofte frosset. Dette betyr at det er svært lite vegetasjon for å støtte de planteetere at ulvene er avhengige av som byttedyr. Den arktiske ulven må derfor reise store avstander for å finne nok mat for å unngå sult og støtte pakken. Utvalget av en enkelt arktisk ulveflokk kan være så stor som 800 square miles (2072 kvadratkilometer). Med delikat og prekær naturlige balansen i tilholdssted for den arktiske ulven, svinger den arktiske ulvebestanden betraktelig etter været.

Knapphet på foretrukne byttedyr, slik som moskus og villrein, betyr at disse eksepsjonelle rovdyr må ta noen passende byttedyr tilgjengelig. Dette omfatter sel, hekkende fugler, lemen og andre smågnagere og pattedyr. Konkurranse mellom ulveflokker og bjørn begrenser også tilgjengeligheten av større byttedyr.

Til tross for betydelige svingninger befolknings, er den arktiske ulven ikke anses å være truet. Dette er først og fremst på grunn av den ugjestmilde miljøet der denne arten overlever. Den største trusselen mot de fleste artene kommer fra mennesker i form av inngrep og utvikling, tap av habitat og krypskyting. Den arktiske ulven vender minimal risiko fra mennesker på grunn av de ekstreme forholdene i den arktiske tundraen, hvor mennesker i stort antall er svært sjeldne.

Pack størrelse er rundt seks til åtte personer i gjennomsnitt, og det er et komplekst sosialt hierarki. Vanligvis er det bare én ynglende par innenfor flokken og disse er alfa mannlige og kvinnelige, eller kløv ledere. De fleste oppgavene er delt blant flokken, herunder gi mat, stell ung, og forsvare flokken og territorium.