Hva Er Black-Backed Jackal?

May 17  by Eliza

Den svarte-sjakal, eller Canis mesomelas, er en liten canid oppkalt etter den svarte pels som kjører lengden av kroppen fra hals til hale. De finnes i en rekke forskjellige habitater i deler av det sørlige og østlige Afrika. De fleste svarte-støttet sjakaler er aktive under både dag og natt, selv om de som bor i nærheten av mennesker er mer nattdyr. Kjent for sin sluhet natur, disse sjakaler fôr for mat i grupper, fôring på pattedyr, krypdyr, fugler, åtsel og søppel. I stedet for å danne pakker, de lever som den enkelte familie som består av en mannlig og kvinnelig par og deres avkom.

Svart-støttet sjakaler har rustne eller rødlig-farget strøk med hvit buk og kister. Oppdateringen av svart pels rennende nedover ryggen skiller dem fra andre arter, som for eksempel sandfarget golden sjakal. De har store, spisse ører og trange snuten. En voksen svart-sjakal veier vanligvis mellom 11 og 22 pounds (5 til 10 kg) og tiltak rundt 3 meter (1 meter) i lengde.

Dette svært tilpasningsdyktige arter lever i flere habitater i områder av det sørlige Afrika, inkludert Sør-Afrika, Botswana og Namibia. De kan også bli funnet i østlige afrikanske land som Etiopia, Kenya og Somalia. Svart-støttet sjakaler er flinke og klarer å finne mat og ly i ørkener, savanner og åpne skogsområder, samt i byer og forsteder.

Disse sjakaler anses både dagaktive og nattlige. De er ofte ute på jakt etter mat på dagtid og om natten. Sjakaler bor nær byer og tettsteder har en tendens til å være mer aktive om natten for å unngå potensielle konflikter med mennesker. Selv om de ikke er generelt aggressiv, vil de angripe for å forsvare sitt territorium.

Den svarte-sjakal er en opportunistisk forager med et variert kosthold. De vanligvis samles i små grupper på opp til ti personer til skattekart for all mat som er tilgjengelig i nærheten av deres territorier. Felles mat kilder inkluderer insekter, frukt, små og mellomstore pattedyr, fugler, åtsler og søppel, selv om sjakalene tidvis tære på kjæledyr og husdyr.

Sosiale enheter blant de svart sjakal arter er små i forhold til canids som samles i flokk. En typisk gruppe har to voksne og deres unger, selv om avkom fra tidligere år noen ganger være med sine foreldre for en stund. I motsetning til mange andre arter av pattedyr, par av svart-støttet sjakaler forbli monogame for de fleste eller alle av deres liv. Kvinner føder kull på 1-7 valper i løpet av våren eller sommeren.

  • Den svarte-sjakal er funnet i deler av det sørlige og østlige Afrika.
  • Den svarte-sjakal er innfødt til Somalia.