Hva Er Black-Bellied Whistling Duck?

July 5  by Eliza

Black-bellied whistling duck er en art av vannfugler som er distinkt forskjellig i oppførsel og utseende enn de fleste andre typer duck. Det har blitt beskrevet av en ornitolog som "un-duck-like" på grunn av visse atferd, for eksempel monogame par-binding, som nærmere likne som svaner eller gjess. Denne fuglen er også kjent under sitt vitenskapelige navn Dendrocygna autumnalus. I enkelte områder er det folkemunne kalt svart-bellied tre duck eller piping and.

Kvinnelige og mannlige eksemplarer av den sort-bellied whistling duck er vanskelig å skille fra hverandre, som begge kjønn har rosa bein, en oppdatering av hvitt på vingen, og en rød regning. Hodene er grå, med en svart hale og buk. Rik brun fjærdrakt dekker halsen, hodet og kroppen, og øynene har en merkbar ring av hvitt. Det store oppdateringen av hvitt på vingene er mer tydelig når fuglen flyr enn når den er i ro. Denne anda har en nakke og ben som er uvanlig lenge i forhold til de fleste ender.

Black-bellied whistling duck kan bli funnet i hekkeområder året rundt i Sør Texas, samt sesong i deler av Arizona, Louisiana, og Sør-Amerika. Denne fuglen har også blitt sett i deler av Sør-Carolina, Florida, Georgia, og Arkansas. Bare de mest nordlige bestander av svart-bellied whistling duck er kjent for å migrere i vinter. Arten er funnet i høyder som strekker seg fra havnivå opp til mer enn 4.900 fot (1,5 km).

Disse plystring ender er ca 19-21 inches (48-53 cm) i lengde og veie opp til 36 gram (1020 g), med et vingespenn på rundt 37 inches (93,9 cm). Black-bellied whistling duck vanligvis lever opp til åtte år i vill tilstand. Sin plystring vocalizations er varierende beskrevet som "pe-che-che-ne", "waa-choo," eller "pi-Yih-Pyi-Pyi."

Denne uvanlige vannfugler bor i nærheten av grunt vann kilder som innsjøer, myrer og dammer. Black-bellied whistling duck foretrekker vann steder foret med skog på grunn av sin vane perching eller hekker i trær. Det er noen ganger også sett på gras ranker av land, som for eksempel golfbaner.

Disse altetende fugler spiser frø, gress, insekter og små virvelløse dyr. De vanligvis mate om natten, noen ganger i store flokker av hundrevis av gangen. Disse ender også spise ris eller mais avlinger, hvis tilgjengelig. I noen spansktalende områder, kan det hende at svart-bellied whistling duck vekselvis bli kjent som pato Maizal eller "kornåker duck" på grunn av sin preferanse for servering på maisavlinger.

  • Black-bellied whistling ender nyte servering på maisavlinger.
  • Bare de mest nordlige svart-bellied whistling ender migrere i løpet av vinteren.