Hva Er Black Eagle?

December 24  by Eliza

En svart ørn kan referere til enten Verreaux sin ørn fra Afrika eller den indiske svart ørn, som finnes i hele Sørøst-Asia. Begge artene er store rovfugler som bor hovedsakelig i skog og fjell. De har brede vinger og hovedsakelig mørke fjær med mønstre som er forskjellige for hver art. Sine jaktferdigheter og sterke klør tillate dem å ta en rekke byttedyr, men de har en preferanse for visse mat kilder enn andre. Hanner og hunner vise forseggjort frieri atferd under paringssesongen, og hunnene produsere ett eller to egg.

Verreaux sin ørn, eller Aquila verreauxii, holder til fjell, savanner, ørkener og Shrublands i deler av østlige og sørlige Afrika. Deres utvalg i øst omfatter landene i Sudan, Etiopia, Kenya og Tanzania. I sør utvider sitt sortiment gjennom Sør-Afrika, Zimbabwe og Namibia.

Indian sorte ørner lever i åser, fjell og skog i den sørlige halvdelen av India. De er også funnet i Indonesia, Malaysia, Vietnam, Bangladesh, Kambodsja, Thailand og Taiwan. Denne arten lever i høyder på opptil 9.000 fot (2, 743 m) over havet.

De sorte ørner Afrika er stort sett dekket i svart fjær, selv om de har hvite fjær på baksiden som danner en Y eller V-form. Voksen Verreaux sin ørn varierer 31-36 inches (78-90 cm) i lengde, veier mellom 6,6 samt 13 pounds (3 til 5,8 kg) og har et vingespenn på 71-86 inches (181-219 cm). De skiller seg fra flere andre eagle arter i at hunnene er rundt samme størrelse som hannene stedet for å være større.

Indiske svart ørn har mørke brune eller sorte fjær med mønstre av grå striper på vingene og halen. De har også brune øyne og gule ben. Voksne vanligvis måler mellom 25-31 inches (65 til 80 cm) lang og veier mellom 2 og 3,5 pounds (1 til 1,6 kg), med et vingespenn på 58-72 inches (148-182 cm) bred.

Både svart ørn arter bruke en kombinasjon av stealth og hastighet for å fange sitt bytte. Verreaux sin ørn foretrekker å jakte pattedyr kalt hyraxes, som er mange i fjellområdene i Afrika. Deres kosthold inneholder også mellomstore pattedyr, andre store store fugler og reptiler som skilpadder. Indian svart ørn mate hovedsakelig på eggene og unge fra andre fuglearter, selv om de også spiser reptiler og pattedyr.

Verreaux sin ørn og indiske svart ørn engasjere seg i dristig parringsritualer, som dykking rett ned mot bakken og plutselig skrudd tilbake opp i luften. Hekkesesongen for Verreaux sin ørn fra april til august, mens indiske sorte ørner typisk kompis fra november til mai. Kvinne Verreaux sin ørn lå ett eller to egg, selv om den eldre dama generelt dreper den yngste. Indian Black Eagle hunnene legger ett egg om gangen.

  • Mens den østlige spekter av Verreaux sin ørn fra Afrika strekker seg fra Sudan til Tanzania, spenner sin sørlige utvalg Sør-Afrika, Zimbabwe, og Namibia.
  • Ett miljø som svart ørn kan okkupere er ørkenen.