Hva er Cocoa Butter?

July 16  by Eliza

Kakaosmør er det naturlig fett utvunnet fra kakaobønnen. Også kjent som olje av theobroma, er kakaosmør litt gulaktig i fargen, og den brukes som en ingrediens i matvarer, farmasøytiske produkter og mange produkter i skjønnhetsindustrien. Den er inkludert i mange kosmetikk, sjampo og såper, og det er ideelt for kremer og leppepomader fordi det kan bidra til å gjøre huden myk og smidig. De fuktende egenskaper for kakaosmør, er ofte anbefalt for behandling av sprukken hud og lepper, og som en daglig fuktighetskrem for å hindre tørr, kløende hud. Det faktum at er et naturlig konserveringsmiddel og har en svakt behagelig aroma gir ytterligere fordeler til sine kosmetiske bruksområder.

Potensielle fordeler

Produkter som inneholder kakaosmør blir noen ganger hevdet å være i stand til å forebygge strekkmerker hos gravide kvinner, eller for å redusere synligheten av arr. Disse påstandene, hadde imidlertid ikke endelig bevist som av 2011. Det gjør imidlertid fremme elastisitet i huden og skal hjelpe til med helbredelsen av sprukken hud hvis det brukes regelmessig. Noen brukere kan vurdere det gunstig for å redusere eller forebygge strekkmerker, arr eller andre hud blemishes.

Ikke en solkrem

Kakaosmør er ofte brukt av folk enten å fremskynde en solbrun eller som en solkrem. Det kan forsterke en naturlig brunfarge, men kakaosmør selv ikke blokkerer solens skadelige ultrafiolette (UV) stråler. For å forhindre solbrenthet eller andre skadelige effektene av solen, bør en person bruke en solkrem med en solfaktor (SPF) på minst 15 uansett om det inneholder kakaosmør.

Bruker i Mat

Selv om det er utvunnet fra sjokolade, kakaosmør har en mild smak og bare en svak lukt sjokolade. Det er spiselig, men, og det er brukt i å lage hvit sjokolade og enkelte konfekt. En ønskelig kvalitet er dens stabilitet som et fett som inneholder naturlige antioksidanter, som også bevare det godt. Den har et smeltepunkt like under den gjennomsnittlige menneskelige kroppstemperatur, som er det som forårsaker sjokolade til å forbli i fast form ved romtemperatur, men smelter i munnen. Det gir en glatt tekstur til mange søtsaker som inneholder sjokolade, og er ofte brukt av kulinariske eksperter i en bakeevne.

Farmasøytiske bruksområder

I den farmasøytiske industrien, dette produktet brukes i fremstillingen av stikkpiller og tabletter i kapselform. Det har evnen til å beholde en støpt form mens inneholder ofte brukte medisinske kjemikalier uten ustabile reaksjoner. Anvendelse av kakaosmør som en inaktiv bestanddel i kapsler og stikkpiller er like ønskelig fordi den er ansett å være sikker.

  • Kakaosmør er populær ingrediens i mange typer lotion fordi det etterlater huden myk og smidig.
  • Kakaosmør sletter ikke strekkmerker, men det gjør bedre skins elastisitet.
  • Kakaosmør er utvunnet fra sjokolade og er spiselige, men det har en mild smak.
  • Kakaosmør kommer fra kakaobønnen.
  • Fettet som brukes til laget kakaosmør er hentet fra tørkede kakaobønner.
  • Kakaosmør blokkerer ikke UV-stråler.