Hva er en amerikansk Wigeon?

March 23  by Eliza

En amerikansk brunnakke er en art av dabbling duck som er innfødt til Nord-Amerika. Wigeons lever i ferskvann og saltvann myrer, og først og fremst spiser planter. Endene er dun-farget, som er en sand rød brun, og den mannlige duck har en hvit stripe, grønne markeringer, og hvite halefjær i hekkesesongen.

Gressender er ender som ikke dykke under vann for å finne mat å spise, og den amerikanske brunnakke er intet unntak til dette; i stedet, reiser de ut til dypt vann på anledningen til å mate på overflaten vannplanter. I tillegg vil en brunnakke se andre fugler og dykking duck aktivitet, og vil noen ganger stjele mat fuglene har kjøpt fra dykking under overflaten. Wigeons også beiter for planter og frø i åpne felt, og korn utgjør en vesentlig del av deres kosthold. Kvinnelige amerikanske wigeons spiser virvelløse akvatiske insekter i hekkesesongen, men dette er den eneste gangen de ender spise noe annet enn planter. En amerikansk brunnakke vil spise i løpet av dagen og om natten for å unngå interaksjon med potensielle overgripere, og fôr i hele reise.

Endene lever i myrer, innsjøer, og både fersk og salt vann oversvømmet felt. Bukter og elvemunninger er også hyppige leveområder for en amerikansk brunnakke. Som sådan, tap av myrer og våtmarker til ny utvikling påvirker habitat av brunnakke, men bestanden er generelt stabil. Alvorlig tørke har størst innvirkning på arten, historisk forårsake betydelig tap i hekkebestanden. Vanligvis er det gjennomsnittlige antall amerikanske brunnakke ender rundt tre millioner.

Amerikanske Wigeon ender finnes i hele Nord-Amerika, og den generelle plasseringen endres med sesongen i løpet av et år. For avl, ender fly nordover til Canada, Great Lakes-regionen, samt Nord- og Sør-Dakota. I løpet av vinteren, er ender funnet så langt sør som Mexico, og er også funnet levende året rundt på Hawaii.

Mann ender migrere nordover for vinteren før kvinnelige ender, forlater direkte etter en kvinnelig avl partnerens eggene er klekket. Kvinnelige ender lå 10 egg i gjennomsnitt, og bygge et reir i nærheten, men ikke rett ved siden av en vannkilde. Eggene inkuberes i opptil 25 dager, og moren duck vil våke over andungene til de er i gjennomsnitt 63 dager gammel. Mann ender vil bo hos en kvinnelig å vokte eggene under inkubasjon, men er ikke en del av prosessen med å heve baby andungene.