Hva er en blåskjerm Duck?

May 21  by Eliza

Den blå duck er en type vannfugler som finnes i New Zealand. Blå ender er unike i at de ikke ser ut til å være relatert til andre arter av andebryst og utstilling atferd atypiske av andre andearter. Det vitenskapelige navnet for den blå anda er Hymenolaimus malacorhynchos.

En endemisk arter, den blå duck lever utelukkende i New Zealand. Gjennomsnitt 21 inches (53 cm) i lengde, disse ender er blå-grå med brune bryst markeringer. De har gule øyne, rosa regninger, og er ikke sterke løpesedler.

Blå ender er territorielle, og deres elve habitater ofte har raskt bevegelige strømninger. I motsetning til mange ender, kan den blå duck manøvrere i raske stryk og holde på store steiner mens fôring under vann. Deres diett består av invertebrater og caddisfly larver.

Selv blå ender kan avle i sitt første år, de fleste ikke begynne avl før de er to år gamle. Uvanlig til de fleste andearter, blå ender ut til å parre for liv og menn tar del i omsorg for de unge. Nesting oppstår i august til november, og reir er laget i huler eller sprekker i bergarter.

Hunnen legger 4-7 egg, som ruges i omtrent en måned. De unge er generelt svart og hvitt, men har en spesiell glans som kamuflerer dem mens de svømmer i vannet. De har også store føtter, uforholdsmessig i forhold til kroppen sin, for å hjelpe dem i svømming i de sterke elvestrømmen. Andunger bo hos foreldrene for omtrent åtte til ti uker, og deretter finne sitt eget territorium, som regel i nærheten. Blå ender leve i ca åtte år.

Den blå duck har flere forskjellige vanlige navn. I tillegg til "blå", som refererer til sin farge, er det også kalles en fjell and eller counter and, på grunn av dens tilholdssted. Et annet vanlig navn er whistling and, etter at hannens piping samtale.

Som i 2010, den blå duck populasjonen ca 2000-4000, og denne arten ble ansett truet. Habitatødeleggelse er den primære årsaken til nedgangen, som dokumentert av ender forsvinning fra sine tidligere lavlandet habitater. Andre årsaker kan være innføring av nye arter, for eksempel røyskatt, og behovet for å konkurrere om mat med økt bestand av ørret i New Zealand elver. I 1997, New Zealand Department of Conservation innstiftet en blå Duck Recovery Plan for å forsøke å redde arten. Programmet har vært marginalt vellykket, og selv om befolkningen fortsetter å sakte avta, er det stort sett stabil.

  • Den blå duck er en type vannfugler som finnes i New Zealand.