Hva er en blåskjerm-footed være?

May 30  by Eliza

Den blå-footed booby er en art av fugl som er funnet på tropiske øyer i Stillehavet. Det er også naturlig finnes på Galapagos-øyene, som ble gjort berømt av Charles Darwin. Den blå-footed booby er rundt 32 inches (81 cm) lang og er lett gjenkjennelig med spisse, lange vinger sammen med en kile hale. Grunnen til fuglene er kalt "booby" er at de kan være svært tam og dermed lett å fange og drepe for mat.

Fuglen tilhører Sulidae gruppe, en familie av fugler som inneholder ti ulike arter av sjøfugl som er lange vinger. Fuglen naturlige habitat er på tropiske øyer i Stillehavet inkludert utenfor kysten av California. Selv om fuglene trenger land å avle de er marine fugler som tilbringer mesteparten av sin tid på sjøen. Dette er en del av grunnen til at fuglene er så lett å fange når de er funnet på land.

Blå-footed være fugler har en sterk hals med øyne på begge sider av sin regning. En av fordelene fuglen har over andre marine arter er at den har kraftig visjon som kan brukes til å oppdage byttedyr fra langt unna. Den kvinnelige av artene er vanligvis litt større enn hannen, mens begge er en turkis farge. Noen av fuglene har en litt mørkere blå farge.

Som en marin fugl den blå-footed booby feeds bare på fisk som makrell og sardiner. Det er heller ikke uhørt for fuglene å spise blekksprut. For å fange mat fuglen vil dykke ned i vannet og svømme for å jakte ned byttet sitt. Fuglene er kjent for å jakte på egenhånd, så vel som i flokker. Når jakt i grupper fuglene vil se etter en skole av fisk før all dykking sammen for å maksimere sjansen for å fange sitt bytte.

Når avl de mannlige danser for å prøve og tiltrekke seg en make. Generelt, blå-footed være fugler er monogame og vil møte opp med sine partnere i hekkesesongen på samme grobunn. Etter ungene har klekket de må spise på en jevnlig basis og dermed foreldrene bruker mye tid på jakt etter fisk å mate dem. På grunn av det faktum at den mannlige er mer spesialisert for dykking det er han som gir det meste av mat i løpet av de første månedene.

  • En blå-footed booby kosthold kan av og til inneholde små blekksprut.