Hva er en Bushbaby?

September 28  by Eliza

En bushbaby er en veldig liten, nattlige primat funnet i Afrika fra galago eller Galagidae familie. Disse dyrene kan vanligvis finnes i henhold til mat eller sove i tretoppene. De har store øyne og ører, samt store bakbeina, som brukes for klatring og hopping.

Bushbabies kan bli funnet i de skogkledde områder av Afrika. Navnet bushbaby stammer fra dyrets utseende, så vel som dens rop. Sammen med å være ganske små, er et lik som et lite barn en bushbaby ansikt. Lydene som de gjør også likne ropene fra et lite barn.

I likhet med andre primater, hele kroppen av en bushbaby, unntatt sine store ører, er dekket av pels, eller hår. Denne kåpen er vanligvis tykk, men myk. Fargen på pelsen kan enten være grå, brun, rust, eller gull.

I motsetning til andre primater, er bushbaby en utmerket jumper. I gjennomsnitt kan en av disse dyrene hoppe til høyder på nesten 7 fot (2,1 meter). Den høyeste registrerte bushbaby hopp, var imidlertid 23 fot (7 meter). Sine lange bakbena er ekstremt sterk, og disse gjør det ekstraordinære hopper mulig.

For å balansere mens i luften, har dette dyret også en lang hale. Det er faktisk lengre enn kroppen sin. En bushbaby hale kan vokse til å bli så lenge som 1,5 meter (47 cm).

Øynene til en bushbaby er også svært store. De er følsomme for lys i tillegg. I løpet av dagen, elevene i Bushbaby øyne er ingenting, men en tynn slit. Når det blir mørkt, men elevene ekspandere inn i en stor sirkel. Dette gjør skapningen å se godt i mørket.

Bushbaby er en nattlig dyr, noe som betyr at det er bare aktiv om natten. I løpet av natten, vil det gå bort fra sitt reir på jakt etter mat. En typisk diett av denne typen primat kan inkludere frukt, blomster, insekter og andre små dyr, som gnagere eller øgler.

Etter at solen kommer opp, kan bushbabies vanligvis finnes sover i trærne. Noen ganger, vil de lage et reir for løv og kvister. Andre ganger kan de bli funnet napping i et hull eller mellom grenene på treet.

Nært beslektede kvinnelige bushbabies, sammen med sin unge avkom, vil vanligvis bli funnet sammen i en gruppe. Når en mannlig bushbaby blir kjønnsmodne, vanligvis rundt åtte måneder, vil han forlate gruppen. Ideelt sett vil han etablere et territorium som ligger i nærheten av en kvinnelig gruppe, slik at han kan pare seg med hunnene. Ellers kan han bli en bachelor gruppe menn til han kan etablere sitt eget territorium.

  • Bushbabies kan bli funnet i de skogkledde områder av Afrika.