Hva er en Cinnamon Bear?

March 31  by Eliza

Kanel bjørn (Ursus americanus Cinnamomum) er en altetende skapning med store runde ører og en langstrakt snute som kan stå tre meter (ca 0,9 meter) høy til skulderen og veier mellom 200 og 600 pounds (ca 91-272 kilo). Bjørnen har vanligvis en levetid på 30 år og bor i lavlandet og fjellområdene i Nord-Amerika. Skapningen, en underart av svartbjørn, får sitt navn fra sin tykke lag med rødbrun pels.

Kanel bjørnen har klatring og svømming ferdigheter og kan bli funnet i fjelldelstater, inkludert Colorado, Idaho, Montana, Oregon, Utah og Wyoming, samt sørvestlige Canada. I sitt leveområde, er bjørnen hovedsakelig vegetarianer, avhengig av pinner, røtter, eikenøtter, bær og planter å spise. Insekter inkludert maur og bier blir ofte spist med honning, og bjørnen spiser også små gnagere og skrottene av døde dyr det kan komme over. Kanel bjørnen supplerer også sin diett ved å spise fisk i innsjøer eller elver. De fleste av bjørnens aktivitet oppstår ved daggry eller skumring. Skapningen er også i stand til å nå hastigheter på 30 miles i timen (ca 48 kph).

Voksne er vanligvis 50 til 80 inches (ca 127-203 cm) i lengde, med menn blir vanligvis større enn hunnene. Hunnene vanligvis modnes raskere seksuelt. Når kvinner er fire eller fem år, er de i stand til å reprodusere. Menn generelt er kjønnsmodne rundt fem eller seks år. Kanel bjørner vil typisk kompis i juni og juli.

Etter å bli gravid, bærer en kvinnelig kanel bjørn babyer for sju måneder før fødselen. Under drektighetstid, embryoer utvikler i løpet av de siste 10 ukene, vanligvis rundt november. Den forsinket implantasjon tillater kvinner å bygge opp fett på ungene sine i vintermånedene.

En mor bjørn vil vanligvis føder 02:58 unger i januar eller februar, og vil vanligvis vente i to år før å ha en annen søppel. Ved fødselen unger veier ca en halv kilo (ca 0,23 kilo). I løpet av sitt første år, kan unger variere i vekt. Avhengig av tilgjengelighet av mat, kan noen unger veie så lite som 15 pounds (ca 6,8 kilo) eller veie så mye som 165 pounds (ca 74,8 kilo). Stort sett ensomme skapninger, vil ungene bo hos sin mor i 17 måneder før moren sender dem ut på egen hånd.