Hva er en Echidna?

October 23  by Eliza

Den echidna er den eneste kjente egglegging pattedyr bortsett fra nebbdyr, som det er noe relatert. De er begge fra ordren Monotremata, selv om de er veldig forskjellige i type og atferd. Det finnes fire arter av echidna, alle bosatt i Australia og New Guinea. Tre bor eksklusivt i New Guinea og tilhører Zaglossus slekter. Dette er den vestlige Long-Beaked, Sir Davida € ™ s Long-Beaked og Eastern Long-Beaked. Den fjerde artene tilhører tachyglossus slekten og er Australsk maurpiggsvin, som er bosatt over hele Australia og på New Guinea.

Alle arter av echidna ser ut som en krysning mellom et pinnsvin og en maursluker, og blir ofte referert til som spiny anteaters. Den kort nebb er den minste av de fire arter, men tilpasser seg godt til en rekke forskjellige miljøer. Det kan bli funnet på snødekte fjell, eller gjennom de tørre områdene i Outback.

Størrelsen varierer mellom individer og arter, men en mannlig echidna vil ha en snittvekt på ca 13 pounds (5,89 kg), og den kvinnelige vil veie ca 10 pounds (4,53 kg). I lengde, er det echidna mellom 1 til 1,5 fot (30.48-45.72cm). Levetid er usedvanlig lang, og kan være så lenge som 50 år i fangenskap, eller ca 40 år i vill tilstand.

Den echidna er svært uvanlig i sin barneoppdragelse teknikker. Mor har en pose, der vil hun holde henne nylagt egg. Hun vil da holde hatchling i posen til den begynner å utvikle skarp spiny hår. Den echidna ikke har spener, men heller excretes melk fra sine melkekjertler, at den nyfødte vil bare slikke av motherâ € ™ s magen. Babyen echidna, kalt en puggle, vil fortsette denne uvanlige sykepleie til det er omtrent et år gammel.

Den modne echidna lever på en diett av små bugs, primært maur, termitter og ormer. Det er en eksepsjonell digger med sterke forpotene. Likevel er det den hyppig bytte av dingoes og store ørner. Dens eneste forsvar er å krølle opp i en ball eller prøve å gå under jorden, siden det ikke har noen tenner med å forsvare seg.

Den echidna har en utpreget følelse av lukt og vanligvis et bredt territorial utvalg. Echidnas tendens til å gjøre sine hjem i loggene og under tykke busker. De pleier også å være ensom i naturen, men bruke nesa for å finne kameratene i paringstiden, som vanligvis begynner i juli og avsluttes i august.

Forskere er spesielt begeistret for Sir Davida € ™ s Long nebb echidna, som det ble antatt å ha blitt utryddet noen år tidligere. Men det har vært nye visninger av dyret. Innsats nå lener mot å være sikker på at dette, og andre echidnas har tilstrekkelig habitat for å overleve.