Hva er en flodhest?

June 6  by Eliza

Det finnes to arter av flodhester, semi-akvatiske pattedyr av Hippopotamide familien. Sin greske navn, Hippopotamus amfibiske, betyr elv hest. Flodhester er bundet med nesehorn for stedet som den tredje største levende landpattedyr.

En elv, eller felles, flodhest er innfødt til Sahara delen av Afrika. De forblir i nærliggende innsjøer og elver på dagstid og beiter på land i løpet av kvelden når det er kjøligere. En flodhest kan spise 100 pounds (45,36 kg) av mat på en dag.

De vanligste flodhest arter har en tendens til å forbli i store grupper på 15 eller mer. Kvinner er i større antall enn menn. En hunn kan veie ca ett og et halvt tonn (1360,78 kg), mens hannene kan veie et gjennomsnitt på tre tonn (2721,55 kg). De har tynn grå hud som ligner elefant hud. Det utskiller en rosa olje stoff for å beskytte flodhesten fra solbrenthet og holde huden tørker ut.

En pygmé flodhest er mindre enn de vanlige artene. Det vil bare veie omtrent en fjerdedel av vekten, og halvparten av høyden av de større artene. Deres hud er like tynn, men er mer brun eller svart i fargen. Den pigmy flodhest skiller seg fra elva flodhest av sine tynnere bein og skrånende ryggraden. Selv om pigmy arter er også semi-akvatisk, skiller deres habitat fordi de foretrekker de myrlendte skogområdene i Vest-Afrika.

Flodhester, uavhengig av arten, reprodusere og føde i vann. Kalvene fødes etter en åtte måneders drektighetstid, og også sykepleier under vann. Hunner i flokken dele barnevakt og beskyttelse plikter.

Mann, og en gang kvinnelige, flodhester er aggressive og territorielle. Selv om flodhest vil sinne lett i vannet med flokken, er beite ofte gjort alene. Mens på land, gjør flodhesten ikke opptre så aggressivt.

En flodhest vil åpne sin munn svært bredt for å eksponere sine store tenner. Forskere mener dette er en skremming taktikk flodhest ikke prøve å skremme rivaler eller rovdyr. Når engasjert i en kamp, ​​flodhester ram inn i hverandre med munnen på vidt gap. De kaster vann med sine underkjeven og hodet rumpe hverandre også.

Generelle bestander av begge arter av flodhesten er i fare. De pigmy arter har en betydelig lavere befolkning teller, men begge lider. Disse dyrene blir jaktet for deres kjøtt og deres elfenben tenner.

  • Både mannlige og kvinnelige flodhester er aggressive og territorielle.
  • Nærbilde av flodhest hode og øyne.
  • Flodhester er ansett som den tredje største levende landpattedyr.
  • Den felles flodhest er innfødt til Sahara delen av Afrika.