Hva er en hvit Hawk?

April 4  by Eliza

Den hvite hauk er en neotropical rovfugl som lever nesten utelukkende i Sentral- og Sør-Amerika, som strekker seg fra sørlige Mexico til Brasil. Det er fire underarter av den hvite hauk. Disse underarter er preget av fuglenes steder og ved små forskjeller i sin farge. Det vitenskapelige navnet for de hvite hauk superspecies er leucopternis albicollis.

De fire underarter av hvit hauk er leucopternis albicollis ghiesbreghti, finnes hovedsakelig i Mexico, Belize og Guatemala, leucopternis albicollis williaminae, fant stort sett i Venezuela og Columbia, leucopternis albicollis costaricensis, som hovedsakelig finnes i Columbia, Honduras og Panama; og leucopternis albicollis albicollis, som finnes i deler av Columbia, Ecuador, Fransk Guyana, Venezuela, Peru, Trinidad, og Bolivia. Hvite Hawks anses vanlig overalt de finnes unntak for El Salvador, der de anses truet.

Hvite hauker måler mellom 17-22 inches (43-56 cm). De har hvite kropper og sorte tegninger på sine brede vinger. Avhengig av underarten, kan sine vinger og haler være nesten helt svart, eller bare har små sorte tegninger nær bunnen av de primære fjær. De sørlige arter har en tendens til å ha en større mengde svart farge enn den nordlige. Alle arter har en plystrende samtale.

En skog fugl, lever den hvite hauk i kupert lavlandet eller foten, og foretrakk våte områder nær vannforekomster eller jungler. Den tilbringer mye av sin tid plassert på kantene av tre linjer, som ofte vises sløv. Når luften, det vanligvis flyr over skog og vil unngå åpne områder. Dette hauk antas å være ikke-vandrende.

Hvite hauker hovedsakelig jakte små krypdyr, som slanger og øgler, men de vil spise nesten alle små dyr, forbruker pattedyr, amfibier, fugler og insekter. I motsetning til mange rovfugler, trenger hvite hauker ikke fange sitt bytte i flukt. I stedet venter de på greiner, deretter glir raskt til bakken for å fange sine måltider. Hvite hauker er også kjent for å følge inneholder apekatter fordi apene vil skylle ut slanger med sin bortgang.

Vanligvis ca 65 fot (20 m) over skogbunnen, er hvite hauk reir laget av pinner og blader. Hunnene legger bare ett egg, som klekker etter 34-36 dager. Bare den kvinnelige ruger på egg, men når klekket, begge foreldrene mate de unge. Den unge kan fly helst mellom 65-88 dager etter klekking. Studier tyder på at den unge hauken kan være avhengig av foreldrene i minst et år, men det er begrenset forskning på dette problemet.

  • Den hvite hauk lever utelukkende i Sentral- og Sør-Amerika, som strekker seg fra sørlige Mexico til Brasil.