Hva er en Jack Snipe?

February 12  by Eliza

Jack snipe, referert til vitenskapelig som Lymnocryptes minimus, er et lite plaske fugl som finnes i deler av Europa, Asia og Afrika. Det er den worldâ € ™ s minste snipe, og det kan skilles fra sin slektning, den vanlige snipe, ved sin kortere regning og ben. Jack snipe er det eneste medlemmet av slekten Lymnocryptes, en av de tre slektene i snipe familien Scolopacidae.

Den fjærdrakt av en voksen jack snipe er spraglete brun på toppen med en blek undersiden. Individer også ha en mørk eyestripe samt gule rygg striper som kan blitt sett når fuglen er i flukt. På nært inspeksjon, kan jack Snipes identifiseres av de to laterale, bleke-farget krone striper på hodet; andre Snipes har bare en enkelt sentral stripe. Denne fuglen flytur mønsteret er treg og flagrende, mangler den sikksakk mønster av den felles snipe, igjen å skille den fra sin slektning.

Den foretrukne habitat av jack snipe er våtmarksområder som myrer, myrer, tundra og våte enger. Det kan lett ligger skjult i disse områdene, som stolte på sin suveren kamuflasje, og det vanligvis ikke vil ta fly før noe går veldig nær sin gjemmested. Selv da, vil jack Snipes flyr vanligvis bare et kort stykke før synkende igjen i et område med tett vegetasjon. Av denne grunn, til fuglekikkere som prøver å få et glimt av en jack snipe vil vanligvis gå gjennom deres våtmarks habitat, i håp om å passere nær nok til en skremme det inn fly.

Dette birdâ € ™ s kosthold er variert, og insekter, larver, ormer, bløtdyr og vegetasjon kan bli fortært. Jack Snipes generelt mate ved sondering med sine regninger i mykt terreng og gjørme, men de har også blitt observert å ta mat direkte fra bakken. Ved mating, jack Snipes gå med en særegen hoppende bevegelse, som gjør fuglene ser nesten ut som om de går på fjærer. Plantemateriale utgjør en større del av sitt kosthold enn den vanlige snipe, slik at jack Snipes å overleve lettere under harde og dårlig vær.

Ved starten av hekkesesongen, setter den mannlige jack snipe på en imponerende antenne frieri skjerm som består av dupper og svevende, krydres med bratte dykk og raske bestigninger. Det gjør også bruk av sin karakteristiske samtalen, som mange har sammenlignes med lyden av en galopperende hest. Parings par hekker deretter på bakken, og hunnen legger en gruppe med 3-4 egg. Hele hekkesesongen varer fra mai til begynnelsen av september. En trekkfugl, jack snipe vanligvis hekker i Nord-Europa og Russland, migrere i vintermånedene til Storbritannia, kyst fastlands-Europa, Afrika og India.

Jack snipe er en vanlig fugl i hele sitt utvalg, og det er anslått å ha en verdensomspennende befolkning på 1 million fugler. Størrelsen og stabiliteten av befolkningen gjøre det en art som er ansett for lav bekymring når det gjelder satt i fare. Som med alle arter som deler sin våtmarks hjem, derimot, er tap av habitat på grunn av drenering for jordbruk eller torvskjæring en potensiell trussel mot jack snipe.

  • Jack snipe er innfødt til deler av Europa.