Hva er en Jaktfalk?

May 8  by Eliza

Den jaktfalk er en rovfugl som primært lever i de arktiske områdene av Europa, Nord-Amerika og Asia. Hunnene er omtrent 35 prosent større enn hannene, og de er den største av de falkearter, som veier opp til £ 4,5 (2,0 kg), har en lengde på 20 til 25 inches (50 til 63 cm) og viser et vingespenn på opptil (1,3 meter) 4,5 meter. Fargen på fuglene kan variere fra nesten ren hvit til mørk grå med hvite striper, og bestander i ulike områder vil generelt tenderer mot bestemte fargevariasjoner. Den jaktfalk er høyt ansett i idretten av falkejakt, og i middelalderen, ansett folk dem vanskelige å få tak i, noe som generelt ment at konger og andre adelsmenn var de eneste som kunne bruke dem. I de nordvestlige områdene av Canada, har jaktfalk blitt anerkjent som den offisielle fugl, og det ble også vist på originalvåpenet i den islandske republikken.

I form av habitat, er jaktfalk ofte finnes i både tundraområder og langs kantene av den boreale skogen. De vanligvis foretrekker åpne områder med klipper nær elver eller langs fjæra. I løpet av de grovere deler av vinteren, når været gjør det vanskelig for dem å finne byttedyr, kan de noen ganger trekker sørover på jakt etter mer rikelig mat kilder.

Jaktfalk har en variert diett, inkludert alt fra rype til små fugler, vannfugler og kaniner. Når du søker etter byttedyr, vil fuglene normalt enten sirkel bakken skanning for bevegelse eller se mens plassert fra en praktisk utkikk spot. De vanligvis angripe ved å fly lavt til bakken og jage sine byttedyr, til slutt forbikjøring dem og dykking i for å drepe. Noen ganger når jakt andre fugler, kan de jaktfalk fange dem i mid-flight. Delvis på grunn av sin størrelse, er jaktfalk antas å ha noen reell naturlig predator unntak av kongeørn.

Mellom to og tre år, jaktfalk blir kjønnsmodne og begynne parring. Dyrene aren € ™ t stand til å konstruere sine egne reir, og de vanligvis bruker naturlige fordypninger langs klipper eller dra nytte av forlatte reir fra andre fugler. Jaktfalk normalt lå mellom tre og fem egg, som tar ca 35 dager å ruge. Hanner og hunner danne et par obligasjon, og begge vil ruge eggene, med kvinner å gjøre mer arbeid enn hannene. De unge fuglene er vanligvis i stand til å fly og bli uavhengig etter ca 50 dager.