Hva er en Koala?

December 22  by Eliza

Koala er en toppand-eared pungdyr, med sin primære habitat i Australia. Noen har blitt flyttet til øyene rundt Australia, men de fleste gjør sitt hjem i Øst-Australia. Bevis på koala populasjoner i andre deler av Australia eksisterer, men de fleste mistet sin habitat på grunn av økt bygning og menneskelige inngrep på habitat. Det er nå ansett som en truet art.

Koala er trelevende, som betyr at de lever i trær. De har også en langsom metabolisme, noe som er grunnen til at de bruker nesten 20 timer av dagen sover. Ved fødselen, de er forsvinnende liten, omtrent på størrelse med en jellybean. De mangler også deres varemerke myke ører og øyne.

På ca seks måneder, baby koala mer ligner en moden, og våger seg ut av posen for å spise sin motherâ € ™ s utskilte og fordøyd eukalyptus. Av et år, vil barnet tilbringer mesteparten av sin tid utenfor posen, og spise den primære diett av eukalyptus blader, og noen ganger bjeffe.

En fullvoksen koala kan være ca 17 pounds (7,71 kg), men dette varierer avhengig av kjønn. Den voksne er omtrent 2 til 3 meter (0,6 - 0.91m). Hannen er større enn hunnene.

Koala vil nå seksuell modenhet på rundt to til tre år, og den kvinnelige vil ha ca 12 babyer i en mannsalder, hver født enkeltvis. Koalabjørner i naturen lever ca 15-18 år. I tillegg til de store ører, har de en stor brun til sort nese. De har tett grå til grå-brun pels, med hvit eller krem ​​tegninger.

Dyrets pels gjort dem attraktive for jegere som presset arten til nær utryddelse av beskatning. Denne praksisen stoppet i midten av det 20. århundre og innsats ble gjort for å bevare de gjenværende artene. Dette arbeidet har vært ganske vellykket, selv om deres truet status er fortsatt en bekymring på grunn av tap av habitat.

Koala bestander har også lidd hvor de har blitt flyttet. Befolkningen på Kangaroo Island har ført til ekstrem overbefolkning og sykdom. Mens arbeidet er i gang for å dempe utvidelse befolkning, vil overveldende samfunnet støtte for koala ikke tillate dyrene å bli drept. Flytting tilbake til fastlandet i Australia har ikke vært vellykket. Strategier for å redusere befolkningen i dag involverer skyting hormon fylt piler på kvinner for å forhindre reproduksjon.

Koala kan ikke kalles en usedvanlig intelligent dyr. Den har en meget liten hjerne som bare opptar omtrent 40% av sin kraniet. På en typisk dag, spiser det, sover og tar seg av sin unge. Selv om det har enorm visuell appell, nærmer seg en vill man ikke anbefales. De kan være ganske gretten, og deres sizable klør og sterk bite skal unngås. I tillegg, kan medlemmer av fastlandet befolkningen lider av klamydia, som kan overføres gjennom en bit.

Selv om koala kalles ofte en koala bjørn, er det ikke relatert til bjørn. En av de viktigste forskjellene fra bjørn er at det er et pungdyr. Den har et mye nærere forhold til wombat, og andre pungdyr av Australia og Tasmania.

  • Noen koalabjørner har blitt flyttet til øyene rundt Australia, men de fleste gjør sitt hjem i Øst-Australia.
  • Koalabjørner er trelevende pungdyr som er innfødt til Australia.
  • Koalabjørner i hovedsak spiser eukalyptus blader.