Hva er en Laughing Kookaburra?

March 19  by Eliza

En leende kookaburra, eller Dacelo novaeguineae, er en beige-farget fugl funnet i skog, skog og urbane områder i deler av Australia, Tasmania og New Zealand. Den tilhører Halcyonidae familie av fiskeørn, selv om dens diett består hovedsakelig av små gnagere, reptiler og amfibier i stedet for fisk. Den mest karakteristiske trekk ved disse fuglene er det høyt "humrer" samtaler de gjør to ganger om dagen. Kookaburras også skiller seg fra mange andre fugler ved at eldre søsken hjelpe omsorg for kyllinger før de forlater redet.

Den opprinnelige utvalg av leende kookaburra utvidet gjennom østlige og sørlige Australia. De ble introdusert til sørvest Australia, New Zealand og Tasmania i tidlig på 1900-tallet. Kookaburras har blomstret på grunn av deres evne til å tilpasse seg skiftende omgivelser. Selv om de er først og fremst finnes i eukalyptusskoger og tørre skogsområder, noen har gjort sine hjem i byen og byens parker og bakgårder.

Med en gjennomsnittslengde mellom 15 og 18 inches (39-45 cm), er den leende kookaburra de største arter av Kingfisher. De vanligvis veier mellom 13 og 16 gram (368-455 gram), ved at kvinner er større enn hannene. Kookaburras har en tettvokst utseende, med korte halser og store hoder. I motsetning til sine fargerike Kingfisher slektninger, de har beige eller lys brune rygg og vinger, hvite hoder, en brun stripe rundt hvert øye, grå kister og brun-rød kjole og hvitt. Hanner har også blek blå flekker på vingene.

Den leende kookaburra gjør en serie med hes samtaler som ligner latter hver morgen og kveld, noe som har gitt den tilnavnet "bushman vekkerklokke." Disse samtalene, som har blitt tatt opp og brukt som jungelen lydeffekter i flere filmer, er fuglenes måte å annonsere deres territorium. De bruker også enklere samtaler for frierføtter, finne andre, ber om mat og varsler andre til nærliggende rovdyr.

Øgler, frosker, slanger, gnagere, mindre fugler og store insekter utgjør hoveddelen av den leende kookaburra kosthold, selv om den spiser også fisk hvis annen mat er mangelvare. Fuglene dykke ned for å fange sitt bytte i sin 4-tommers (10 cm) nebb, så de treffer det gjentatte ganger på en gren eller la den falle til bakken. Dette gjør det enklere for kookaburras å svelge maten hel.

Parring i oktober, noe som er tidlig på våren i den sørlige halvkule. En dominerende hunnen legger to eller tre egg i tomme termitt hauger eller uthulte trestammer, mens "hjelper" hunnene legger ytterligere de i samme hekkeområde. Når eggene klekkes i ca 29 dager, hele familien jobber sammen for å øke kyllingene. Kookaburras generelt leve for å være 11 år gammel i naturen og opp til 15 år i fangenskap.

  • Den opprinnelige utvalg av leende kookaburra utvidet gjennom østlige og sørlige Australia.
  • Den ler kookaburra er den største arten av isfugl fugl.