Hva er en Limpkin?

March 18  by Eliza

Den Limpkin er en hegre-lignende fugl innfødt til tropiske områder i Amerika. Også kjent som Courlan brun eller carreo, ligner det kraner selv om den har noen umiddelbare familiære slektninger. Det gjør sine reir nær kysten av ferskvannsforekomstene vann eller elver og i myrer eller sumper. Limpkins har en særegen, skrikende rop og er overraskende grasiøs fugler på tross av deres klosset utseende.

Begge kjønn er like i utseende, med en moden lengde på mellom 25 og 28 inches (ca 63,5 og 71 cm) og et vingespenn på mellom 40 og 42 inches (ca 101 og 106 cm). Fjær er for det meste brun, og flekket med hvitt på vingene, nakke og hode. Den Limpkin har en langstrakt nebb, lange ben, og en hegre-lignende hals. Sin karakteristiske nebb har et gap nær slutten, noe som gjør det ide for å åpne skjell av sin primære mat, eple snegle. Tuppen av nebbet er skarp og brukes for å kutte den kjøttfulle delen av sneglen fra skallet sitt i en prosess som tar ca 15 sekunder.

Opprinnelige leveområder av Limpkin skje gjennom de tropiske områdene av Sør-Amerika og langs den sentrale og nordamerikanske Mexicogolfen kysten. Lengst nord i Limpkin kan bli funnet er den delstaten Florida, der det var en gang truet på grunn av overdreven jakt. Den Limpkin er et lett mål, og tidlige nybyggerne i området vitnet fuglene var så veloppdragent at jegere kunne gå opp til dem og ta dem av reiret.

Reir er bygget alt fra på bakken til opp til 40 fot (ca 12 meter) over bakken. Laget av pinner, vinranker, løv og andre nærliggende former for vegetasjon, holder reir mellom tre og åtte egg per sesong. Fargen på egg varierer fra grå til oliven og lilla.

Da den unge limpkins luke, de er allerede i stand til å svømme og gå, og er dekket i myke, dunete fjær. De forlater reiret etter bare en eneste dag, og er i stand til å følge sine foreldre. Yngel ser mye det samme som voksne, men har færre hvite fjær.

Stor grad en enslig skapning, er det Limpkin mest aktive om natten. Hannene er ekstremt territorielle, og når man invaderer territoriet til en annen resultatet er en visning av lading, truende, og skriker. I områder langs Amazonas-elven, folklore av noen av de urfolk sier at når natten luften fylles med skrikene av mange limpkins, vil elvene ikke stiger lenger.