Hva er en Masked Owl?

August 8  by Eliza

En maskert ugle, vitenskapelige navnet Tyto novaehollandiae, er en mellomstor, brunlig farget ugle. Den flatet fremre delen av sitt ansikt, eller ansikts plate, blir tydelig beskrevet i mørkere fjær gir det en maske-lignende utseende. Native til Australia, er befolkningen i denne ugle avtagende på grunn av tap av habitat. Som de fleste ugler, er den maskerte ugle nattdyr, dvs. jakt om natten og hvile i løpet av dagen. Reir er vanligvis bygd i hule trær og hekkesesongen er fra vår til sen høst.

Den mellomstore maskert ugle når vanligvis en lengde på ca 14-20 inches (35-50 cm) fra hode til hale og med et vingespenn som måler opp til 51 inches (129 cm) på tvers. Den fargen er en rekke nyanser av brunt. Ansikts platen er lys brun eller krem ​​farge med mørke skygge ringer rundt øynene omgitt av en mørkere brun kant; dette gir uglen utseendet på seg en maske. Ryggen og vingene er ulike nyanser av brunt i en flekkete mønster, med lysere nyanser dominerende på undersiden. Kvinner er ofte mørkere farget enn menn, og unge owlets er vanligvis lett farget over.

Den opprinnelige område av den maskerte ugle er i Australia generelt, men oftest innenfor 186 miles (300 km) av kysten på vestsiden. De lever i en rekke habitater, inkludert skog, skog og åpne områder med høye trær i nærheten. Den maskerte ugle er minkende i tall på grunn av tap av sitt leveområde, men. Mange av de høye trær, spesielt hule de hvor disse ugler hekker, blir kuttet ned for å gjøre rom for utvikling. Clearing av store deler av landet betyr også at det er færre trær med potensial til å bli egnede hekkeplasser i fremtiden.

I likhet med de fleste arter av ugle, er den maskerte ugle nattdyr i naturen og er sjelden observert av mennesker. De har en kjøttetende diett som består av små pattedyr som kaniner og gnagere, fugler og reptiler. De gjør det meste av sin jakt i første del av natten ved å lytte etter byttedyr fra trærne, for så å stupe inn nådestøtet. Hekkesesongen er fra april til november, og ugle parene bygge sine reir i groper av trær. Hunnen legger 2-3 egg og ruger dem mens hannen gir mat; etter at babyer klekkes, de forblir i reiret blir matet og tatt vare på av begge foreldrene i et par måneder.