Hva er en Nightjar?

April 20  by Eliza

Den nightjar er en nattlig fugl som kan bli funnet i hele Asia og Europa i løpet av sommermånedene, og i deler av Afrika i løpet av vinteren. Små fugler med lange haler, de er medlemmer av Caprimulgidae familien. Deres unike farge kamuflerer dem i løpet av dagen, når de hviler og ikke aktivt på jakt etter mat.

En noe merkelig utseende fugl, har nightjar et bredt hode med en flat panne og lite nebb. Øynene er store, slik at det å se og jakte bedre når aktiv om natten. Fjærdrakten er spraglete nyanser av brunt, ligner barken på et tre og bidrar til å kamuflere fuglen på dagtid, når det blir i reiret eller i trær. Menn og kvinner ser like ut, bortsett fra hannen har karakteristiske hvite fjær på vingene. Kroppen av nightjar er tønneformet, og den har en lang, smal hale, og nådde en total lengde på 10 til 11 inches (26 til 28 cm).

I de varmere sommermånedene, er det nightjar funnet over hele Europa og Asia så langt vest som Storbritannia og så langt øst som Kina. Nightjars migrere til Afrika om vinteren. De er ofte funnet hekkende i åpne heiene, skogkledde glenner, og i områder hvor trær har nylig falt eller blitt kuttet. De er også ofte sett i åpne, flate områder som brukes til beite husdyr, og deres lange tilknytning til disse stedene ga opphav til flere hundre år gamle myten om at de overleve på melk fra geiter. Faktisk, de ulike arter av nattravner, inkludert Sunda nightjar og den egyptiske nightjar, er medlemmer av slekten Caprimulgus, et ord som kan oversettes som geit-sucker.

Nightjars gjøre sine reir på bakken, typisk i områder med bregner som vil kamuflere fuglene mens de sitter på eggene. Frieri ritualer består av kompliserte, luftbårne skjermer, og kulminerer i legging av egg mellom midten av mai og midten av juli. Det er mistanke om at avl syklus av nightjar tilsvarer månefasene, og det er dokumentert at fugler er mer aktive i de lysere månefasene. Etter de unge nightjars forlate redet, voksne og ungdom både hodet til overvintringsområdene i Afrika, vanligvis forlater hekkekoloniene i august eller september.

Nightjars rundt om i verden er truet av menneskelige inngrep på deres territorier. Voksende byer og andre byggeprosjekter ta hekkeområder bort fra dem, og deres mat kilder blir også redusert. Jakter hovedsakelig på insekter som biller og maur, er de å finne mindre og mindre å tære på med økt bruk av plantevernmidler.