Hva er en Parrot Finch?

October 28  by Eliza

En papegøye finch er en av mange medlemmer av slekten Erythrura, en gruppe av små, fargerike tropiske fugler. Det er flere arter av papegøye finch i en rekke farger, tegninger og vaner. De er vanlige husdyr, ha en aktiv og nysgjerrig personlighet og vanligvis en hyggelig, kort sang.

Ulike arter av papegøye finch ha variasjoner i farger, men de fleste har en grønn rygg, fargerik bryst og hode, og en svart nebb. Unntaket er den rosa-billed papegøye finch, oppkalt etter sin ukarakteristisk lys farget nebb. Alle papegøye finker ha en rød-tipped hale. Of course, i mange tilfeller den kvinnelige fjærdrakt er noe mer dempet i forhold til den mannlige, men noen arter av papegøye finch er monomorf, noe som betyr at begge kjønn er likt farget. Fjærdrakt mutasjoner er ikke uvanlig, og noen arter av papegøye finch motstandere produsere forutsigbare prosenter av mutante fargestoffer blant deres avkom.

De fleste papegøye finker er ganske liten, mellom 3,5 og 6 inches i lengde (ca 8 til 15 cm). Hunnen er vanligvis mindre enn hannen, men bare litt. Deres størrelse og personlighet gjør disse fuglene populære som husdyr. De kan holdes i små grupper på tre eller fire par eller i enkelt par.

Selv om personligheter variere fra art til art, mange papegøye finker er nysgjerrig, glad og aktiv. I tilfelle av Rødhodeamadin, er inaktivitet ofte en indikasjon på sykdom. Parrot finker synge, men er på ingen måte sangere. Mest sang foregår under avl og er gjort av den mannlige.

Nesten alle arter av papegøye finch er klar oppdrettere. De vil produsere tre clutcher per år, med 4-6 egg per clutch. Mange oppdrettere synes at parene må skilles i kalde måneder for å hindre flere avl, som ofte bruker opp den kvinnelige.

Hatchlings vil vanligvis bli selvstendig rundt tre uker, omtrent samme tid de begynner å fly. De oppnår voksen fjærdrakt rundt tre eller fire måneder gammel, og er kjønnsmoden i rundt 12 måneder. I noen tilfeller vil yngel forsøke å avle tidligere, men klørne fra finker yngre enn 12 måneder er ofte svake og tap av hatchlings er høy.

Papegøye finker er tropiske fugler, som finnes i sitt eget habitat i Pacific Islands, Indonesia og Malaysia. De spiser både levende mat, som insekter, samt frukt, bær og nøtter. I vill tilstand, kan de bli funnet i små flokker på 15 til 30 fugler.

  • Papegøye finker er tropiske fugler, som finnes i sitt eget habitat i Pacific Islands, Indonesia og Malaysia.