Hva er en Platypus?

September 9  by Eliza

En nebbdyr, noen ganger kalt en anda-billed platypus eller mer formelt ved sitt latinske navn, Ornithorhynchus anatinus, er en unik semi-akvatiske pattedyr innfødt til Australia, inkludert øya Tasmania. Det er klassifisert som en Kloakkdyr, noe som betyr at den legger egg og ruger dem som en fugl eller reptil, men det strømmer sin unge med melk, så det er ansett som et pattedyr. Den uvanlige utseende og livsstil av dyret førte til en god del av vantro blant tidlige australske oppdagere, og europeere var tilbøyelig til å vurdere tidlige rapporter som pranks, snarere enn nøyaktige biologiske rapporter.

En voksen nebbdyr kan nå to meter (60 cm) i lengde, og 6 pounds (2,7 kilo) i vekt. Dyret har tett mørk brun pels som er veldig myk, og en myk fleksibel nebb som snute som mangler tenner, selv om den har en tann-lignende kant for å hjelpe Platypus rot for mat langs bunnen av elver. Dens fire traust ben ende i fem-toed svømmehud føtter, og hannene har giftige sporer på sine bakre føttene som kan brukes som en forsvarsmekanisme i en tid med behov. Dyret har også en flat, bred hale som minner mange observatører av en bever. I løpet av en dag, vil et nebbdyr spise nesten sin vekt i insekter, amfibier, grubs, krepsdyr, og noen planter.

Generelt, ikke nebbdyr ikke fjerne seg for langt fra en vannkilde, hekkende i nærheten bekker, elver og dammer i hulene gravd over vannflaten, og bygge spesielle reir for egg inkubasjon som består av lange tunneler som avsluttes i en myk, foret reir. Det linjer sine Burrows og reir med fuktig halm, og den kvinnelige ruger hennes clutch av 03:59 egg alene. Når eggene klekkes, den unge mates i reiret i flere uker, vanligvis dukker opp etter fem til seks uker å utforske sine omgivelser. Etter fire måneder, er den unge avvent.

Selv om nebbdyr ikke regnes som en truet art, betyr det lider som følge av kontakt med mennesker. I første omgang ble det jaktet på sin myke, ønskelig pels før det ble fredet i henhold til den australske nasjonale myndigheter og Tasmanian statlige myndigheter. Konstruksjon rundt vannforekomster i dyrets serien har ført til synkende habitat, og begge regjeringer har utdanningsprogram å oppfordre grunneiere til å vurdere nebbdyr når de jobber, bygge, leke, og vurdere endringer av vannforekomster på sine eiendommer. Med engasjerte bevaring innsats, vil det unike dyre- og dets endearing ansiktsuttrykk tåle å glede og mystifisere fremtidige generasjoner.

  • Ornithorhynchus anatinus er en unik semi-akvatiske pattedyr innfødt til Australia og øya Tasmania.