Hva er en Prairie Vole?

May 30  by Eliza

En prærien Vole er en liten pattedyr som finnes i Nord-Amerika. Disse dyrene har pels som er grå og brun på toppen av sin kropp og gul pels på bunnen. Deres ører og haler er korte og de har raske bevegelser.

Dette dyret er også kjent som Microtus Ochrogaster, som oversatt til liten øret, gul bellied. Prærien Vole er funnet i gresslettene i Canada og USA. Prærien Vole er ansett som en pest hvis de bor i byer, som de er aktive Burrowers. En bakgård eller hage med voles har en rekke små hull og underjordiske tunneler.

Prærien Vole er aktiv hele året, med ingen dvaleperiode. De lever i underjordiske tunneler og huler. Tunnelene kan vokse til å bli ganske lang og er vant til å få tilgang til mat mens de gjemmer seg fra rovdyr.

Vole er et sosialt dyr, som lever i kolonier eller store, fler familiegrupper. Mange forskere har lagt merke til veldig menneskelig lignende oppførsel når i grupper. De er aktive i løpet av dagen i kaldere vær, men ellers er nattdyr.

Forventet levetid for en Vole er ikke mer enn to år. Dette er på grunn av det store antallet rovdyr, som inkluderer hauker, rev og slanger. De er planteetere, hovedsakelig spiser gress, røtter, og bark.

Voles vanligvis avle på høsten og våren, og er monogame. Disse parene danner livs lange obligasjoner, dele alle foreldreansvar, stell og reir. Vole par er uvanlig som de fortsetter å leve sammen, selv utenfor paringstiden. Dette samarbeidet inkluderer ikke sin seksuelle atferd. Voles har vært kjent for å ha sex med andre markmus, og deretter vende tilbake til sitt primære partner.

Det tar 20 til 30 dager å produsere et kull på 2-7 babyer. Åtte dager etter fødselen, babyene åpne øynene. Antall barn i et kull er avhengig av tilgjengeligheten av ressurser og morens alder. Hver kvinne vil ha to eller tre kull av babyer, og de vil vanligvis bo i samme reir for dem alle.

Vole er en territorial dyr, merke det med urin og andre kroppslige sekreter. Når du nærmer deg en utfordrer eller en fiende, stiger de opp på deres forpotene, bevege hodet frem til en aggressiv holdning og skravle sine tenner. Denne atferden er vanligvis sett under paringstiden.

Prærien Vole er ofte kilden til vaneundersøkelse på grunn av sine monogame vaner og sosial interaksjon. De er relativt enkelt å få tilgang til og kan gi et vell av informasjon og innsikt i løpet av sine korte liv. Bruk av små kameraer satt inn i reirene har tillatt forskere til å utvide sin kunnskap om denne gruppen enormt.