Hva er en Silver Gull?

February 24  by Eliza

En sølv måke (Chroicocephalus novaehollandiae), også kjent som en rød-fakturert måke, er ofte funnet i kystområdene i Australia. Den mellomstore hvit fugl er 45-55 inches (ca 114-140 cm) i lengde som voksen med et vingespenn på 37 inches (ca 94 cm). Sølvet måke er kjent for sin høyt, skurrende samtale og for sin gatefeier-lignende evne.

Hode, nakke, og kroppen av en voksen sølv måke er hvite, regningen og beina er røde, og vingene er sølv med sorte tegninger. Fargen på nebbet bidrar til å indikere en alder av fuglen; lysere nebbet, jo eldre fuglen. Unge måker har brune tegninger på vingene og en mørk-farget regningen.

Mens sølv gull er ofte funnet langs kysten, spesielt på øyene i Port Phillip Bay, fuglene også funnet i urbane områder. Måkene er ofte funnet langs strendene, i nærheten av kjøpesentre, søppelfyllinger, og selv flyplasser. Flokker av måkene kan utgjøre fare for australsk fly, som fuglene flyr uforutsigbart. Hvis et fly treffer en måke, det er en sjanse fuglen kan sette seg fast i motoren, noe som resulterer i mekanisk svikt.

Opportunistisk i sine spisevaner, har måkene vært kjent for å skaffe noen av deres mat på deponier og avdekket avfallsbeholdere. Den naturlige kosthold på sølv måke består av fisk, ormer, plankton og insekter. Noen ganger vil måkene mate på den unge av andre fugler - selv av andre måker. Predators av måke inkluderer røyskatter og store pattedyr. Måkene ofte kan avverge rovdyr med sine høylytte skrik eller etter dykk bombingen deres naturlige fiender.

I en alder av to eller tre, måkene er i stand til å reprodusere. Avl oppstår vanligvis i juli eller august i store kolonier, og fuglene gjøre sine tallerkenformede reir ut av tang, røtter, og anlegget stammer. Reir er ofte funnet på holmer, skjær og gamle båter, og i busker.

En kvinnelig vil legge alt fra en til fire egg per sesong. Hennes egg er lys brun, blå eller grønn i fargen, med flekker eller striper. Både mannlige og kvinnelige aksje fôring plikter. Ung måke wills bo i sin neste i ca seks uker før vandrende ut på egenhånd. Hvis fuglene forlater reiret for tidlig, de risikerer å bli angrepet eller spist av rovdyr.