Hva er en Skua?

April 19  by Eliza

En skua er en type sjøfugl innfødt til de arktiske områder på de fleste kontinenter. Disse fuglene er vanligvis grå og hvit i fargen med svarte regninger, selv om noen arter er brune. Joer er relativt store fugler, og kan vokse til lengder på opp til 18 inches (ca. 46 cm) og veier så mye som 1 til 2 pounds (0,5 til 1 kg). De fleste joer har vingespenn på rundt 49 inches (125 cm). Den store størrelsen på skua vanligvis gjør flyr litt vanskelig for dem, og de har en tendens til å blafre med vingene ofte under flyturen i stedet for å gli gjennom luften.

Den skua er en rovfugl som normalt foretrekker å tilbringe mesteparten av sin tid på sjøen. Disse fuglene er vanligvis ikke sett rundt fjæra med mindre de er avl, noe som vanligvis skjer i sommer. Joer ofte stjele deres byttedyr fra andre fugler i løse luften. Disse fuglene ikke alltid angripe alene og ofte slå seg sammen mot andre fugler å stjele deres byttedyr. Noen av de fuglene som joer ofte stjeler fra inkludere lundefugl og terner, og de kan av og til raid reirene til disse fuglene på jakt etter egg og annen mat. Større joer selv vil jakte og spise andre voksne fugler.

Etter oppstår parring i sommer, legger hunnen skua om to egg i et trygt område, som for eksempel under steinete ly eller opp på gresskledde vidder, som kan være svært nær de samme områdene hvor pingviner bygger sine reir. I motsetning til mange andre typer fugler, joer normalt ikke bygge reir; de vanligvis foretrekker å legge eggene sine i små fordypninger gjort i bakken. Eggene kan inkuberes for ca en måned før den unge joer luke, som normalt oppstår i desember eller januar.

Voksen skua fugler er svært aggressive, og de vil kjempe til døden hvis det er nødvendig for å beskytte sine unge og hekkeområder fra potensielle overgripere. Når de unge fuglene forlater reiret, de normalt bo på sjøen før de er gamle nok til å avle. Den skua vanligvis blir kjønnsmoden i en alder av to år.

Joer regnes ikke som en truet art, selv om deres tall kan ha falt litt i enkelte områder fordi befolkningen i en av sine viktigste mat kilder, en fugl som kalles en gravende Petrel er på tilbakegang. Gjennomsnittlig levetid skua er omtrent 11 år, men kan være lengre i det rette miljøet. De fleste joer, men ikke bor inntil 11-års merket på grunn av deres voldelige, aggressive livsstil.