Hva er en Sloth Bear?

March 12  by Eliza

Dovendyret bjørn er en type bjørn innfødt til India, Sri Lanka, Bangladesh, Butan, og Nepal. De kan veie 120-310 pounds (54-141 kilo) og er normalt er fem til seks meter (01.05 til 01.08 meter) høye. Dovendyret bjørn er en alteter, spise insekter, frukt og åtsler. De er vanligvis svart, med kort, blek hår på sine snuter, lange, kroklignende klør, og en hvit chevron form på brystet. Dovendyret bjørn er vanligvis mest aktive om natten, og de vanligvis ikke trenger eller foretrekker selskap med andre leppebjørner.

Denne arten av bjørn kan vanligvis finnes i skog og slettene områder. De lever vanligvis individuelt, og vil ha et hjem rekkevidde på ca 3212 dekar (13 kvadratkilometer). Når de føler seg truet, vil disse bjørnene løfte seg selv opp på bakbeina.

Disse bjørnene er klassifisert som en truet art, fordi de ofte er jaktet, eller tatt til fange og gjort til å utføre for menneskelig underholdning. Dovendyret bjørn kan noen ganger være aggressiv mot mennesker og vil noen ganger skade menneskelige avlinger, noe som gjør dem til et mål for jegere. De har også blitt jaktet på sine galleblærer, anses verdifull for folk medisin praksis i regionen. De er vanligvis nattdyr, selv om de har blitt observert å være mer aktiv i dagslys timer i områder der de er sikret mot menneskelig påvirkning. Disse bjørnene er ofte veldig høyt i sine aktiviteter, spesielt når de bruker sine lepper til å suge termitter, maur og andre insekter fra sine underjordiske reir.

Parring sesong for dovendyret bjørn oppstår vanligvis i slutten av våren og tidlig til midten av sommeren. Den kvinnelige sloth bear vil bære hennes unge i fem eller seks måneder. Hun vil normalt føde to unger per kull, vanligvis i hennes hule under bakken. Disse ungene bli hos sin mor for to til tre år. Noen ganger latskap bjørnunger vil ri rundt på morens rygg, en atferd som er blitt observert i ingen andre bjørnearter.

Flertallet av et dovendyr bjørnens diett består av termitter, maur og andre insekter, men de liker også frisk frukt. Ebony frukt, mango og fiken er blant dovendyret bjørnen favoritt frukt å spise. De har også blitt observert klatretrær og banket ned reir av honningbier, slik at de kan spise honning kam.