Hva er en Snowshoe Hare?

December 2  by Eliza

Den snøskohare er en type hare som bor i Nord-Amerika. Dyret er oppkalt etter sin berømte store føtter, som er spesielt tilpasset for å hjelpe det å navigere i snøen. I motsetning til dyr med små føtter, kan det snøskohare gå på snøen uten å bryte gjennom det, akkurat som en person i truger. Snøskoharen kan finnes i mange deler av Nord-Amerika, spesielt regioner med store høyder.

Den snøskohare kan også bli referert til som den varierende hare, fordi dyret forandrer strøk sesong. I sommer har det snøskohare en hvit buk og en brun overkroppen, utviklet for å hjelpe det til å passe med plantene i engene det favoriserer. Om vinteren, slår snøskohare ren hvit med svart-tipped ører, som hjelper det til å passe med snø.

Snøskoharen er mellomstore og tungt pels, med føttene spesielt blir dekket av et tykt lag med pels som hjelper fordele vekten på snøen. De har en tendens til å leve alene, selv om de kan mate i små grupper, og de ikke dvalemodus, livnærer på bark, kvister, og hva løvverk de kan finne i vintermånedene.

Som andre harer, snøskoharen har kropper som er bygget for hopping, med ekstremt kraftige bakbena. De har også lange ører i forhold til kaniner, og deres unge er født fullt pels med øynene åpne. Dette betyr at de unge harer raskt kan klare seg selv, i motsetning til baby kanin, som er hjelpeløs. Harer også føder over bakken i flate reir, snarere enn i huler.

Denne nordamerikanske hare er ganske berømt på grunn av sin særegne tilpasninger som hjelper den til å takle sitt miljø. De er ofte funnet i naturen, noe som gjør dem til et populært spill dyr for noen jegere, og noen dyrelivet parker og dyreparker også opprettholde en liten snøskohare befolkning, for folk som er interessert i å se disse dyrene i nærbilde.

Som noen andre nordamerikanske dyr som har tilpasset for å takle spesifikke sesongmessige endringer, er det snøskohare truet som følge av global oppvarming, og det opplever også habitat press. Noen snøskohare bestander er fanget på øyene vill plass i USA, noe som betyr at de ikke kan migrere nordover for å finne et habitat som er mer egnet for dem og for å øke deres genetiske mangfold ved å møte andre snøskoharen.