Hva er en stelle Jay?

January 7  by Eliza

Den stelle jay er en blå- og svartfarget fugl innfødt til Nord-Amerika og et nært forhold til den blå jay. Det er først og fremst funnet i den vestlige delen av kontinentet, med habitater så langt nord som Alaska og så langt sør som Mellom-Amerika. Oppkalt etter botanikeren Georg Wilhelm Steller, er stelle jay også kjent som en furu jay, en lang-crested jay, et fjell jay, eller ved sitt latinske navn, Cyanocitta stelleri.

All stelle jays skryte levende blå og svart fjærdrakt og buskete toppene. De eksakte nyanser av disse typer fugler varierer i ulike geografiske områder. For eksempel fugler i nordlige strøk har brune eller svarte hoder, mens lenger sør hodene ta på seg en mer blålig fargetone. De viser blå tegninger på pannen, og deres fargelegging vokser gradvis blåere fra brystet til halen. De fleste har nesten umerkelige hvite tegninger over øynene.

Ved raskt blikk, kunne en stelle jay lett forveksles med en blå jay. Ved nærmere inspeksjon, blir imidlertid forskjellen mellom de to fugler tydelig. Bena på en stelle jay er merkbart lengre enn den blå jay. Nebbet er mye lengre, tynnere, og mer kraftfull, med en liten krok i enden. Stellers jays også ha mer uttalt toppene enn Blue Jays.

Temperament og oppførsel av stelle jay er lik som andre Jays. De flyr i single-fil flokker og er ikke redd for å tigge etter mat på utearealer der folk samles. Når den ikke er i hekketiden, kan de være ganske høyrøstet fugler, men når tending til deres hatchlings eller stjele fra andre fugler, som de er tilbøyelig til å gjøre, stelle jays er vanligvis crafty og rolig. De oppfører seg i henhold til en komplisert sosial rang, som inneholder definere posisjoner av dominans og underkastelse.

Stellers jays er monogame fugler som kompis for livet. Begge foreldrene arbeide sammen for å bygge reir, som består av ugress, pinner, blader, og gjørme. De bytter på fôring hatchlings, og begge foreldrene fortsette å gi mat for ca en måned etter at de unge fuglene slå ut på egenhånd og lære å fly.

En altetende fugl består stelle jay kosthold fra to tredeler plante-avledet mat og en tredjedel animalske. I tillegg til frukt, nøtter, og bær, de også forbruke gnagere og krypdyr, samt rester av andre dyr. Stellers jays er beryktet for å stjele og spise egg og unge fra andre arter.