Hva er en Wren?

December 29  by Eliza

The Wren er medlem av sangfuglen familie Troglodytidae, som har ca 80 forskjellige arter av Wrens. Vanligvis Wrens er små fugler og er klassifisert som blant de minste fugler i Nord- og Sør-Amerika. Den Wren familien varierer i lengde fra ca 3,5 til 9,0 inches (ca 9-23 cm) og veier omtrent 0,3 til 2,0 gram (8-57 g). I fysisk utseende, de fleste Wrens er brun eller gråbrun i fargen, og de har en lubben, avrundet kropp med korte vinger og en stubby hale som vanligvis holdes oppreist. Hoved særpreger denne fuglen familien er dens sang - Wrens synger veldig høyt, komplekse sanger som er veldig mye ut av forhold til sin størrelse.

Geografisk er Wren finnes nesten utelukkende i Nord- og Sør-Amerika. Som en familie, er det distribuert fra ekstreme nordlige Alaska og Canada til sørspissen av Argentina. Sentral- og Sør-Amerika er hjem til den største mangfoldet av wren arter. Bare én art er funnet utenfor Nord og Sør-Amerika: vinter Wren, som holder til Europa, deler av Øst-Asia og noen av Nord-Afrika. Wrens migrerer noe når du flytter fra den nordlige til sørlige deler av sitt utbredelsesområde i kalde månedene.

Med så mange arter av Wren, deres leveområder varierer sterkt, avhengig av hvor de befinner seg. Wrens kan bli funnet i utkanten av skogen, i gressletter og myr vegetasjon som cattails eller siv samt i både våtmark og dype skogområder. Mange arter er komfortabel rundt mennesker, og vil okkupere forstads hager og jordbruksland. The Wren er kjent for sin forkjærlighet for lav dekning, for eksempel underskogen av skog, kratt og hekker.

Ved mating, liker denne fuglen grodde, skyggefulle steder i nærheten av bakken, og det meste spiser insekter og edderkopper. Noen wren arter, skjønt, spise plante frø og bær, og noen kan spise små øgler eller frosker. Wrens er kjent for å like å lete etter mat i mørke sprekker og hull. Dette fôring atferd ga Wren familien sitt vitenskapelige navn, Troglodytidae, som er fra ordet "troglodyte", som betyr "hule veksa."

I forberedelsene til avl, bygger den mannlige flere reir i hans territorium fra mose, løv og gress, og han viser reirene til den kvinnelige. Hekker i mange arter har en sideinngang og er formet som en globus. Den kvinnelige velger redet hun liker, linjer det med fjær og legger tre til 10 egg som hun ruger i ca 16 dager. Etter eggene klekkes, begge foreldrene mate ungene.

  • Wrens er ofte funnet nær cattails.
  • Sentral- og Sør-Amerika er hjem til den største mangfoldet av wren arter.