Hva er en Zebra Bullhead Shark?

May 25  by Eliza

Sebraen bullhead hai, eller Heterodontus sebra, er en type hai som lever i Stillehavet, utenfor kysten av Øst-Asia, Indonesia og Australia. En bunn-fôring hai, subsists sebraen Bullhead på bløtdyr, krepsdyr og andre virvelløse dyr. Sebrabullhead hai reproduserer ved å legge egg, og vanligvis vokser til en lengde på mellom 31,5 inches (0,8 m) og 4 fot (1,2 m). Dette hai, kjent for sin karakteristiske sorte zebra-lignende striper, er en annen art helt fra lignende navn sebra hai, eller Stegostoma fasciatum.

Ikke mye er kjent om sebra Bullhead hai, som ble identifisert og navngitt i 1831. Disse ufarlige haier normalt bor på havbunnen, vanligvis på kontinentalsokler. De kan trives på dybder på 164 fot (50 m) til 656 fot (200 m) under havoverflaten. De er oftest funnet i det vestlige Stillehavet, utenfor kysten av Australia, Kina, Korea, Vietnam, Japan, og de indonesiske øyene. Av denne grunn er det sebra Bullhead hai noen ganger kalt den japanske Bullhead hai.

Den typiske sebra bullhead hai besitter et sylindrisk legeme og hode, med en stump snute, og har vanligvis en betydelig fremspring over hvert øye. Spiracles plassert under og bak øynene tillate denne haien å puste. Disse haiene har to ryggfinner, hver med en intern fin ryggrad, samt anal og brystfinner. Zebra bullhead haier er oppkalt ikke bare for den butte formen på sine hoder, men også for deres mønster av svarte eller brune striper mot en hvit eller lys brun bakgrunn. De fleste sebra Bullhead haier har ca 12 vertikale striper på kroppen sin.

Zebra bullhead haier er vanligvis ca 5,9 inches (15 cm) lang når klekket. Den gjennomsnittlige mannlige vokser til en lengde på omtrent 2,09 fot (0,64 m) til 2,75 fot (0,84 m). Gjennomsnittlig kvinnelig kan nå lengder på opp til 4 meter (1,2 m).

I motsetning til enkelte andre arter av haier, er det sebra Bullhead hai oviparous, noe som betyr at den reproduserer ved å legge egg. Disse haiene vanligvis produserer store mengder egg, lagt i spiralformede sekker. Forskere tror at denne haien feeds primært av av små, havbunnslevende virvelløse dyr.