Hva er et bredt Winged Hawk?

December 6  by Eliza

En bredt vinger hauk, vitenskapelige navnet Buteo platypterus, er en liten til mellomstor raptor. Det er en trekkfugl som lever i skog. Native til USA, er det også en rekke underarter innfødte til de karibiske øyer. International Union for Conservation of Nature (IUCN) anser ikke denne arten å være i umiddelbar fare. Dette rovfugl hever vanligvis bare ett avkom hvert år.

Måler opp til 18 inches (45 centimeter) lang, har den brede vinger hauk et vingespenn på 40 inches (1 meter) og sjelden veier mye mer enn £ 1 (500 gram). Det er en raptor eller rovfugl, dvs. at det er først og fremst kjøttetende. Den viktigste diett av denne arten inkluderer gnagere og små pattedyr, fugler og små krypdyr. Når andre byttedyr er knappe, vil de også spise veldig store insekter.

I løpet av våren og sommeren, disse fuglene lever i Nord-Amerika. Som hekkesesongen går mot slutten, vandrer den brede vinger hauk til Sør-Amerika. Denne arten vandrer i store flokker kjent som vannkokere og fullføre en reise på over 4000 miles (6500 kilometer), beveger seg så langt som de sørlige deler av Brasil. Om disse fuglene er i deres sommer eller vinterområdene, de lever i hogstmoden skog og skogsområder som har et temperert, tropisk eller subtropisk klima.

Det finnes flere underarter av bred-vinger hauk som er innfødt til øyene i Karibien. Disse artene lever i tropiske og subtropiske klima. De ikke migrere fordi temperaturene forbli rimelig varmt hele året.

IUCN sine klasser den brede vinger hauk som en art av minst bekymring; Det er antatt å være over en million fugler, og arten har et meget stort geografisk område. En av de underarter som kun finnes i Puerto Rico er oppført som truet på grunn av den lille geografiske rekkevidde og at befolkningen er anslått til bare 50 hekkende par.

I hekkesesongen, parene bygge store, dype reir høyt oppe i trærne. Når byggingen er ferdig, legger hunnen opp til fem hvite til pastell blå egg som er spettet med mørke flekker. Eggene ta omtrent en måned å klekke med den kvinnelige å være ansvarlig for inkubasjon. Inntil eggene klekkes, står mannlig vakt over reiret og bringer mat tilbake til den kvinnelige.

Etter klekking, blir foring og stell en felles oppgave. Yngelen begynner å flygedyktige etter omtrent seks uker, men forblir hos foreldrene i ca seks måneder. Denne arten bare reiser et enkelt stamfisk hver sesong.

  • En underart av den brede vinger hauk er funnet bare i Puerto Rico.