Hva er fordelene med agurk olje?

September 2  by Eliza

Agurk, eller Cucumis Sativus, tilhører Cucurbitaceae familie av frukt, som også inkluderer meloner, saft og gresskar. Agurkolje, men ekstraheres fra frøene, i motsetning til frukten selv. Oljen ekstraheres fra frøet agurk er kjent for å være rik på forskjellige næringsstoffer, som antas å være svært effektive i å hjelpe til å opprettholde sunn hud. Som sådan er agurk olje antas å være gunstig for å behandle noen tørr hud forhold, kviser, byller, og for å hjelpe huden å holde på fuktigheten.

Frøene fra agurk planten inneholder en betydelig mengde olje og kan derfor være kaldpresset. Denne form for ekstraksjon forutsetter at minimal varme anvendes i prosessen, og den resulterende olje beholder en høy prosentandel av nyttige næringsstoffer. Etter ekstraksjonen blir agurkolje filtrert, og denne fremgangsmåte gir vanligvis en klar, gyllen-gul olje.

Oljen i seg selv er rike på linolsyre eller omega-6 fettsyrer, så vel som vitaminer B1 og C, tokoferoler, og phytopherols. Disse næringsstoffene, både kollektivt og individuelt, antas å være effektive for å avgifte huden, beholder fuktighet, forebygge aldring, og dype rensing porer. Som et resultat av mange kosmetikk selskaper bruker agurk olje i en rekke produkter, inkludert såper, rengjøring lotion, toning løsninger, og fuktighetskremer.

Vitamin B1 og C-innhold av agurkolje antas å bidra til å avgifte hudens porer, og følgelig bidrar til å eliminere noen relaterte tilstander, såsom akne eller koker. Vitamin C er også kjent for å være en antioksidant, som bidrar til å avverge frie radikaler. Tidlig aldring av både kropp og hud kan føre på grunn av skader forårsaket av frie radikaler, derfor oljen stammer fra agurk frø er tenkt å forsinke utbruddet av aldrende hud, som i rynker.

De tokoferoler og phytopherols i denne oljen antas å bidra til å gjenopprette hudens fuktighetsnivå og bidra til å opprettholde riktig balanse. I tillegg er disse forbindelser antatt å fremme prosessen med hud regenerering, og derfor kan føre til akselerert heling av urenheter, kviser, og koker. De omega-6 fettsyrer, også kjent som linolensyre, i oljen er også effektive for behandling av tørr hud forhold, slik som eksem eller psoriasis. Siden disse syrer har også anti-inflammatorisk egenskaper, når den brukes lokalt, kan agurk olje bidra til å redusere betennelse forårsaket av disse hudlidelser og andre.

  • Det finnes mange hudpleieprodukter som bruker agurk olje.
  • Agurker vokser på vintreet.
  • En agurk.
  • Agurker inneholder vitamin C og A, kalsium og folsyre.