Hva er fordelene med Panthenol?

April 18  by Eliza

Panthenol er alkohol form av pantotensyre, et derivat av vitamin B5. Også kalt provitamin B5, det er involvert i en rekke viktige roller i kroppen, inkludert metabolisme, proteinsyntese, og hormon. Absorbert i kroppen fra kosten kilder, inkludert kjøtt, meieri, og hele korn, er alkohol også ansett for å være svært gunstig for hår og hud. Som et resultat, er det en svært vanlig ingrediens i hår, hud og make-up-produkter.

På grunn av sine gode egenskaper, er panthenol inkludert i en rekke hårprodukter, inkludert sjampo og balsam. Påføres håret, er vitamin antatt å belegge både og trenge inn i sjakten. Belegget på overflaten av håret gjør trådene vises tykkere, noe som gir håret med økt fylde og volum. Det styrker håret, gjør trådene mindre utsatt for brekkasje og flisete tupper.

Neglebåndene av håret er forseglet og blir jevnere, noe som gjør håret ser blankere og også gjøre det mer håndterlig og mindre utsatt for floker. Panthenol er spesielt bra for tørr, kjemisk skadet hår fordi den fungerer som en fuktgiver, tegning fuktighet i. Belegget handling av vitamin også sel i fuktighet, bidrar til å holde håret mer hydrert. Dette bidrar i ettertid for å beskytte håret mot skader varme forårsaket av føning og styling verktøy.

Panthenol er også en populær ingrediens i hudkremer, spesielt de som er ment for antiaging. Muligheten av vitamin å trekke fuktighet inn i huden er ansett for å ha en rekke fordeler, særlig fordi det i betydelig grad kan trenge inn i hudens overflate. Fordeler inkluderer en plumping i huden som bidrar til å redusere synligheten av fine linjer og rynker og gjør huden føles glattere, fastere og mer smidig. Det er også tenkt å oppmuntre generering av nye hudceller.

Transformerer til pantotensyre som det er absorbert inn i huden, hjelper pathenol å minimere skader forårsaket av frie radikaler ved eksfolierende skadede celler. Vitaminet er også gunstig for irritert og akne utsatt hud, fuktighetsgivende og samtidig la porene rene og klare. Det lindrer også kløe forbundet med hudsykdommer som eksem. Danner en barriere på hudens overflate, hjelper panthenol også å beskytte mot miljøskader.

På grunn av en stor del av sin gunstige virkning på huden, panthenol også brukt i en rekke kosmetikk. Vitaminet er ofte inkludert i mascara formler fordi det strøk vippene, holde dem fuktig og gjør dem vises tykkere. Det er også en populær ingrediens i fundamentet, concealers, og leppestift på grunn av dets evne til både å absorbere brønnen og danne en barriere på hudens overflate, noe som skaper en jevn påføring og å holde huden hydratisert på samme tid.

  • Mange hårpleieprodukter, inkludert sjampo og balsam, inneholder panthenol.
  • Panthenol er en ingrediens i noen mascaraer.
  • Panthenol i sjampo holder håret fra forming flisete tupper.