Hva Er Glycerin brukes til?

February 29  by Eliza

Glyserin, også kommersielt kjent som glycerol, er et biprodukt av den transesterifcation fremgangsmåte for fremstilling av biodiesel. Dette er en heldig faktum på grunn av den økende etterspørselen etter biodiesel drivstoff over hele verden og den utbredte bruksområder for glyserin i bransjen. Etablerte bruk for det inkludere i mange kosmetikk og matvarer, og i en rekke av såper. Det blir også vurdert som en nyttig ingrediens i dyrefôr.

Som biodiesel drivstoff markeds Skyrockets har glyserin avfall fra produksjonen mettet markedet. I USA, biodiesel produksjonen var rundt 75 millioner liter per år (284 millioner liter) i 2004. Som i 2008, at volumet hadde økt til 650 millioner liter per år (2461 millioner liter). Med hver metrisk tonn biodiesel produsert, er 220 pounds (100 kilo) av glyserin biprodukt også produsert. Estimater strøm glyserin produksjon som et avfallsprodukt av biodiesel alene på rundt 1.224.000 tonn, med en global etterspørsel litt under at av 900.000 tonn.

Selv om dette er en velsignelse for næringer som kjøper det for deres produkter, ved hjelp av glyserin fra alternative drivstoffer er ikke den beste av valgene. Det er vanligvis ca 80% ren når ervervet som et biprodukt av biodiesel produksjon, mens forsettlig raffinert glyserin er 99,5% rent. På grunn av sin grad av urenhet og det overskytende av tilbudet på verdensmarkedet, har verdien falt nesten til null, og noen biodiesel produsenter må betale for å ha det tatt bort som avfall og forbrennes.

Når tilbuds- og etterspørselsbalansen ut, vil prisene stige, som glyserin har en så mangfoldig spekter av bruksområder. Det er ofte brukt som en kunstig søtningsmiddel i lav-fett matvarer og som fortykningsmiddel. Det kan lages til industriell skum og substituert for polypropylen-plast, som er avledet fra petroleum. Glycerin er en kjerne ingrediens i mange industrielle kjemikalier, inkludert eksplosiver, hydrauliske væsker, og kjølevæske. Det er også en av de viktigste myknere i industrien, et materiale som gir plast bedre fleksibilitet, mykhet, eller viskositet.

Bortsett fra de vanlige bruker, har en av de største markedene i mange år vært i kosmetikk, legemidler, og helse- og skjønnhetsprodukter. Glyserin er rutinemessig lagt til hoste sirup, kremer, tannkrem, og mer. Antall utøvere noen ganger ta glyserin som en metode for å holde seg hydrert i varme temperaturer. Studier har vist at det kan øke utholdenhet på nivåer på mellom 22% -32%, og OL-utøvere har også brukt det på grunn av dette. Magen rettsmidler for barn er ofte laget av flytende glyserin kapsler også.

Mens produksjonsnivå øker, er mange forskere og bedrifter på jakt etter ytterligere bruksområder for stoffet. To store områder blir undersøkt er som en 5% tilsetningsstoff til kylling og annet dyrefôr, og som en passende erstatning for propylenglykol markedet. Propylenglykol (PG) brukes i dag i pet food, maling, kosmetikk, og mange andre forbindelser, og markedet for PG er rundt en million tonn (907 184 740 kilo) per år og voksende. Som glyserin er utviklet for slike anvendelser, er det å finne sin vei inn i alt fra supplerte melken til etanol og frostvæske.

  • Glycerin er et naturlig biprodukt av såpe.
  • Glyserin er ofte lagt til hoste sirup.