Hva Er Gullsjakal?

August 28  by Eliza

Den gylne sjakal er en hardfør medlem av hjørnetann familie med en ganske omfattende habitat, inkludert deler av Afrika, Asia og Europa. Dyrene, som er i samme gren av hjørnetann familien som ulver og hunder, har en tendens til å være om 10-inches-tall på skuldrene (25 cm) og veier ca 22 pounds (10 kg). De har flekkete gul pels, og de ser ganske mye ut som en veldig liten ulv med en kortere pels. Den gylne sjakal generelt overlever gjennom en kombinasjon av jakt og rensing, en livsstil som gir en viss grad av fleksibilitet, og som kan være en av grunnene til at befolkningen tall for arten er relativt sterk. I områder hvor deres leveområder overlapper med peopleâ € ™ s, vil de dra nytte av søppel som en ekstra matkilde.

Ifølge eksperter, den gylne sjakal doesnâ € ™ t føler deg komfortabel i skogkledde omgivelser, og dyrene er vanligvis funnet i flate, gresskledde områder med varme temperaturer. En av deres viktigste befolkningssentra er i India, men de er også funnet på steder som Italia og visse deler av Afrika. Generelt sett kan de håndterer varme og tørt vær lettere enn mange andre medlemmer av hundefamilien, og theyâ € ™ re funnet på steder hvor de kan dra nytte av den evnen.

Gylne sjakaler er altetende, spiser ulike vegetarisk mat kilder når de er tilgjengelige, samt jakt etter små dyr. Når jakt, de vanligvis arbeider i grupper på minst to, og noen ganger gruppene kan være betydelig større. Ita € ™ s typisk for en gylden sjakal gruppe å gå på jakt om natten, drar nytte av mørket i den hensikt å stealth og beskyttelse mot større rovdyr. Som de fleste medlemmer av hjørnetann familien, de har en sterk følelse av lukt, god hørsel, og en masse intelligens; fordeler som alle bidrar i jakten på byttedyr. De fleste av deres byttedyr er små skapninger som gnagere, og hvis de måtte finne en annen kilde til mat under en jakttur, for eksempel et kadaver eller noen menneskelig søppel, vil de lett dra nytte av det.

Den gylne sjakal er et sosialt dyr, men sjakal pakker pleier å være betydelig mindre enn en ulveflokk, og ofte bare inkludere en mannlig og kvinnelig parring pair. Når hunnen har et kull med valper, vil familien vokse midlertidig, og unge sjakaler kan bo hos sin mor og far for mer enn et år før du begir deg ut på egenhånd. Den hyppige tilstrømningen av nye unger i kombinasjon med eldre unger forlater midler gruppen familie vil hele tiden endre seg i størrelse, avhengig av situasjonen.