Hva er Jojoba Oil?

June 23  by Eliza

Jojobaolje er en olje utvunnet fra frø av jojoba busk. Det er en flytende voks, og har et bredt spekter av bruksområder, blant annet som et soppmiddel, en fuktighetskrem, en booster av menneskelig sebum, og som grunnlag for en rekke produkter i kosmetikkindustrien.

Jojoba, Simmondsia chinensis, er en liten busk innfødt til ørkenen i det sørvestlige USA, og nordlige Mexico. Det er også noen ganger referert til som kinin mutter, coffee, vill hassel Jordnøtt, hjort mutter, og geit mutter. Det er en god kilde til mat for mange dyr året rundt, og det er her mange av sine navnene kommer fra. Det vitenskapelige navnet, chinensis, kommer fra en misforståelse av botanikeren Johann Link. Han leste forkortelsen Calif som ble levert med et eksemplar sendes til ham av en feltbotaniker som leser Kina, og så heter det basert på det. På grunn av reglene i taksonomi, må det opprinnelige navnet brukes, fører til en noe misvisende tilnavnet.

Jojoba kan vokse opp til 6 meter (2m) høye. Det har ovale blader, som er en voksaktig gråaktig grønn. Blomstene er gulgrønt og har ingen faktiske kronblader. Frukten inneholder en hard mørk brun frø, som er hva jojoba olje er hentet fra, og som også er spist av kaniner og ulike gnagere. For de fleste pattedyr, skjønt, er jojobaolje enten giftige eller en sterk avføringsmiddel.

De fleste vegetabilske oljer er triglycerider, og virker ganske på samme måte til en annen. Jojobaolje, er imidlertid en svært lang rettkjedet voksester, noe som gjør det mer som hvalolje eller human sebum. Av denne grunn, når hvalfangsten forsvant og erstatninger for hvalolje ble søkt, ble jojobaolje umiddelbart låst seg på som en av de beste erstatninger.

Når jojobaolje har blitt raffinert, det har ingen lukt eller farge, og doesnâ € ™ t har en tendens til å oksidere. Dette gjør det til et flott transportør olje for parfyme, og gjør det også en stor fuktighetskrem. Markedet for jojobaolje har fortsatt å øke etter hvert som hvalfangst har gått ned og behovet for disse oljene har vokst, og plantasjer er etablert i en rekke tørre klima utenfor Nord-Amerika, inkludert Israel, Peru, og Argentina.

Jojoba har mange ulike bruksområder, både i sin raffinert klar tilstand, og i sin naturlige gylne stat. Det er en utrolig stabil olje, så bekymringer om harskning er minimal. Det er lett å påføre jevnt, og ikke? € ™ t fordampe, slik de fleste vannbaserte kremer vil. Den kan brukes som en meget enkel hårbalsam, eller kan legges til eksisterende anlegget. Det bidrar til å gjøre tørrere hår blankere, og fukter å hindre flass også. Jojobaolje er også ofte brukt som en fuktighetskrem for både ansikt og hender, igjen enten alene eller i tandem med en eksisterende fuktighetskrem. Jojobaolje fungerer også som en utmerket prep olje for barbering, massasje olje, leppepomade, og make-up remover.

  • Raffinert jojobaolje er en populær transportør olje for parfymer.
  • Jojobaolje kan anvendes som en prep olje for barbering.
  • Jojobaolje brukes i ansikts masker for å holde huden tørker ut.
  • Jojoba kan bidra til å forhindre flass.