Hva er Jojoba Seed?

February 17  by Eliza

Jojobafrø er avledet fra den tilsvarende tre Simmondsia chinenis, som er innfødt til Mexico samt sørvestlige deler av USA. Frøene selv er ikke bokstavelig talt brukes av forbrukerne, men produktene fra jojoba treet blir omgjort til en olje som brukes i ulike over-the-counter produkter. Jojobafrø olje er oftest brukt i hudpleieprodukter, og det anses å være en naturlig non-comedogenic produkt. Hår produkter kan også inneholde jojoba frø ekstrakter fordi den har fuktighetsgivende egenskaper. Selv jojobaolje er generelt ansett for å være et trygt produkt, bør forbrukerne se etter mulige bivirkninger og slutte å bruke den umiddelbart dersom de forekommer.

Nordvestlige Mexico er den offisielle hjemmet til jojoba treet, og frø ekstrakter ble mye brukt av indianere. Ettersom populariteten og bruk av jojobaolje har økt, er trærne nå også dyrket i ulike gårder i Arizona og California i USA. Jojoba planter har en naturlig evne til å trives i ørkener, noe som bidrar til å spare bøndene penger på ekstra vann under innhøstingen. Den primære grunn til at disse plantene dyrkes er slik at frø av frukten kan bli omdannet til olje for kommersiell bruk.

Siden jojoba frø er kommersielt behandlet i olje, forbrukere generelt ikke oppsøke de frukt med mindre de måtte dyrke plantene selv. Dyrking av jojoba trær er viden vellykket, så produkter som inneholder frø ekstrakter er vanligvis lett å finne i drugstores og supermarkeder. Når fruktene av anlegget er modne, frøene fjernet og deretter deres ekstrakter blir omdannet til olje. Oljen i seg selv kan kjøpes fra en naturlig helse butikken, men de fleste forbrukere kjøper produkter som allerede inneholder jojoba frø ekstrakter.

Hudpleieprodukter og kosmetikk er den mest utbredte bruken av jojoba frø ekstrakter. Oljen inneholder fuktighetsgivende ingredienser for å bidra til å hindre overdreven tørr hud, og det er mye brukt i kremer, lotion og geleer. Samtidig, er jojobafrø non-comedogenic, så det er lite sannsynlig å tette porene i personer med akne utsatt hud. Jojobaolje er også brukt som en mild form for makeup remover.

Bruken av jojobaolje også utvide til hårpleieprodukter på grunn av sine fuktighetsgivende egenskaper. Hår olje inneholder oftest jojoba frø ekstrakter, og noen balsam kan også inneholde produktet. Visse dyp fuktighetsgivende sjampo kan også inneholde jojobaolje, men den ingrediensen er mindre vanlig i vanlige renseprodukter.

En av grunnene til at jojobafrø ekstrakter er så populære, er på grunn av det faktum at de er generelt trygge for de fleste forbrukere. Likevel, bærer en hvilken som helst kosmetisk ingrediens risikoen for bivirkninger, selv om den er avledet fra planter. Forbrukere bør slutte å bruke olje og tilsvarende produkter umiddelbart hvis de opplever kløe, utslett og elveblest.

  • Noen kremer og lotions tout jojobafrø som en trygg, effektiv ingrediens.
  • Jojobafrø ekstrakt brukes i ansikts masker på grunn av sine fuktighetsgivende egenskaper.
  • Jojobafrø olje kan beskytte hodebunnen mot skader forårsaket av sjampo.