Hva er Moringa Oil?

December 5  by Eliza

Oppnås Moringa olje fra presse frøene fra Moringa Oleifera treet, som er innfødt til Himalaya i Nordvest-India. Oljen er også kjent som "ben olje" eller "olje Behen," på grunn av den høye konsentrasjonen av behensyre den inneholder. Behensyre er en fettsyre som blir dårlig absorbert av mennesker, som gjør Moringaceae olje et dårlig valg for matlaging. Oljen er imidlertid verdifull i den kosmetiske industrien på grunn av sin fuktighetsgivende, bløtgjørende og rensende egenskaper.

Denne type olje er blek gul i fargen med en smak ofte beskrevet som mild og nøtteaktig. Det er motstandsdyktig mot harskning, noe som kan være fordi den inneholder kraftige antioksidanter som fungerer som naturlige konserveringsmidler. Det har vært påstander fra forhandlere at oljen aldri vil harskne, men dette er feil, da alle vegetabilske oljer vil til slutt ødelegge. Moringa olje er langvarig, men holdbarheten er bare omtrent fem år.

Moringa olje er mest brukt i balsam, sjampo, kremer, balsamer, hud kremer, kroppsoljer, skrubber og parfymer. Det er en effektiv urte rette for rensing og fuktighetsgivende hodebunnen. Bare dempe håret, masserer oljen inn i hodebunnen, og deretter skylle grundig vil effektivt løfte bort smuss og fuktighet til håret og hodebunnen. Oljen har blitt et populært valg for blanding med essensielle oljer, som sin ikke-tørkende egenskaper gjør den ideell for bruk i massasje. Andre bruksområder for Moringa olje inkluderer å leppepomader for sprukne lepper og såpe for tørr hud.

Parfyme beslutningstakere verds Moringa olje fordi den har evnen til å absorbere og beholde selv de mest flyktige dufter. Det har blitt brukt i enfleurage, en prosess som bruker solid, luktfri fett å fange duften av delikate planter og blomster. Enfleurage er en tradisjonell metode for ekstrahering av eteriske oljer fra disse plantene, selv om det er tidkrevende og kostbart. Moringa olje, derimot, er en av de utvalgte oljer for parfyme produsenter som fortsatt benytter den enfleurage prosessen.

Moringa frø olje er rik på vitamin A, vitamin C, kobber og kalsium, som alle er gunstig for sunn hud. Oljen antas å ha antiseptiske og antibakterielle egenskaper, selv om disse krav ikke er tilfredsstillende påvist. Tradisjonelt har olje blitt brukt til å behandle mindre hud skrubbsår, insektbitt, kutt, brannskader og blåmerker. Bruken kan spores tilbake til de gamle egypterne, som er lagt vaser fylt med Moringa olje i sine graver.

  • Moringa brukes til å lage leppepomade.
  • Moringa olje kommer fra Moringa Oleifera treet, som er innfødt til Himalaya.
  • Moringa olje er noen ganger inkludert i rensemidler for tørr hud.