Hva Er Østgorilla?

March 15  by Eliza

Den østlige gorilla er en underart av stor ape som er nært knyttet til mennesker, med mye av DNA-strukturen i de to artene blir lik. Det finnes to typer av østlige gorillaer, lavlandet og fjellet, hver oppkalt etter sin spesielle habitat i de afrikanske landene i Rwanda, Uganda og Den demokratiske republikken Kongo. Lavlandet og fjellgorillaer er begge klassifisert som truede arter.

Begge underarter av den østlige gorilla er blant de største av alle aper. Voksne mannlige østlige lavlandet, også kjent som Grauer er gorillaer, kan vokse opp til 69 inches (175 cm) høye og veie så mye i 360 pounds (165 kg). Mountain Gorilla hanner kan være litt større, stå opp til 70 inches (177 cm) høy og veier opp til 440 pounds (200 kg). Hunnene av begge underarter har en tendens til å være omtrent halvparten av størrelsen av hannene. Armen spenn, målingen fra fingertuppene på den ene siden på tvers av kroppen til fingertuppene på den annen side, kan være større enn syv fot (2,13 m).

Gorillaer er vanligvis aktive på dagtid og sove om natten, som de fleste mennesker gjør. Den østlige gorilla er en herbivore og tilbringer mesteparten av dagen spise plante materia, l som blader, skudd og vinranker. Østlige lavlandsgorillaer også spise frukt, som de må ofte reise for å finne, noe som gjør sine hjemområder større enn de av fjellet gorilla.

Den østlige gorilla bor i en pakke med alt fra fem til 30 medlemmer, inkludert en dominerende hannen ofte kalt en "silverback" på grunn av fargen hårene på ryggen sving som han aldre. Andre flokkmedlemmer inkluderer voksne kvinner, avkom og ofte flere underdanige hanner, eller blackbacks, så vel. Bare silver kan pare seg med konsernets hunner, skape avkom med en drektighetsperiode på åtte og en halv måned etterfulgt av ca tre år med sykepleie. Mange gorilla babyer ikke overleve sine første tre årene av livet, med et spedbarn som vil nå modenhet født bare en gang hver seks til åtte år, fremme befolkningsnedgang.

Sammen med spedbarnsdødelighet, har andre faktorer ledet den østlige gorilla til å bli en truet art. Tap av habitat på grunn av rydding av skog for jordbruk, konflikter i regionen de siste årene, har og krypskyting forlatt de østlige lavlandet gorilla arter nummerering mindre enn 5000, mens det er færre enn 800 fjellgorillaer som finnes i dag. Fjellet gorilla, gjort kjent av arbeidet til primatologist Dian Fossey, har også lidd tap befolknings grunn av sykdommer brakt inn i habitat ved å øke antall menneskelige besøkende.

  • Østlige gorillaer er blant de største av alle aper.
  • Eastern Gorillas bor i Rwanda, Uganda og Den demokratiske republikken Kongo.